Deventenaar Geo Oplaat wint Kunstcongres Oost

Deventenaar Geo Oplaat wint Kunstcongres Oost

  Cultuur
Geo Oplaat met zijn winnend kunstwerk
Geo Oplaat met zijn winnend kunstwerk (Foto: Evert van de Worp)

Deventer - Deventenaar Geo Oplaat (64) is één van de winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio Oost. De kunstcommissie koos voor zijn kunstwerk 'Travestie-show' vanwege de gelaagdheid.

Maandag 15 oktober heeft in Museum MORE het Kunstcongres met perspectief plaatsgevonden. Het podium voor beeldend kunstenaars met een arbeidsbeperking uit Gelderland en Overijssel. Een dag die in het teken staat van netwerken, talentontwikkeling en exposeren. UWV wil met dit initiatief in samenwerking met publieke en private samenwerkingspartners creatief talent zichtbaar maken.

Aan deze dag hebben 48 beeldend kunstenaars deelgenomen en hun werk geëxposeerd. Wethouder Henk van Zeijts (gemeente Lochem) heeft de pop-up tentoonstelling officieel geopend. De kunstcommissie, bestaande uit Marieke Jooren (conservator Museum MORE), Charles Michels (beeldend kunstenaar uit Deventer), Jan Noltes (directeur Art Brut Biënnale) hebben alle deelnemende kunstwerken van feedback voorzien en aan het einde van de middag de drie winnaars bekend gemaakt. Zij vinden het werk 'Travestie-show' van Geo Oplaat (Deventer) een zeer interessante foto vanwege zijn gelaagdheid. Een evenwichtige monumentale compositie

Ook heeft de kunstcommissie Saskia Offerman (Arnhem) met haar inkttekening 'zonder titel' en Peter Kooij (Zutphen) met zijn linoleumsnede kunstwerk 'Mick, op de rug gezien' geselecteerd tot winnaar. Het publiek heeft gekozen voor Marieke Wiggers (Raalte) met haar olieverf op doek kunstwerk 'Voortgang'.

De vier winnaars mogen als onderdeel van hun prijs deelnemen aan de rondreizende tentoonstelling. Zij gaan met een selectie van hun werk in ieder geval exposeren in de publiekshal van Stadhuis Deventer en Astrum College in Arnhem. Daarnaast hebben zij namens Royal Talens een waardecheque voor materialen ontvangen en mogen de winnaars meedoen aan Pakje Kunst.

Bekijk de website https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres voor meer informatie over het Kunstcongres en het juryrapport.

Website Geo Oplaat www.geooplaatphotography.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden