Foto: Jeroen Helle

Jongerenvoorstelling Storm in mijn hoofd in première

  Cultuur

Deventer - Zondag 11 november gaat de jongerenvoorstelling 'Storm in mijn hoofd' in première in het Huis voor de Amateurkunst in Deventer. De muziektheatervoorstelling is vrij gebaseerd op de roman 'Bint' van F. Bordewijk.

Dit keer wordt - in tegenstelling tot het origineel - de kant van het verhaal van klas 4D vertelt. 'Storm in mijn hoofd' is onderdeel van het gezamenlijke cultuureducatietraject van Het Theaterschip en Kameroperahuis: De Proeftuin Talentontwikkeling.

In 'Bint' zitten de leerlingen van klas 4D weggestopt in de kelder van de school. De directeur heeft alle leerlingen waarvan hij vindt dat ze mislukt zijn door gebrek aan intelligentie, een warm thuis of aan schoonheid bij elkaar gezet. De klas wordt met harde hand geregeerd en een ijzeren discipline opgelegd. Afwijkend gedrag of afwijkende meningen worden niet getolereerd. In de muziektheatervoorstelling 'Storm in mijn hoofd' krijgt de klas via muziek, tekst en dans een eigen stem. De klas en de docent gaan de machtsstrijd aan tussen chaos en tucht, tussen eigenheid en discipline.

Regisseur Céline Hoex over haar regie: "In de voorstelling zie je een groep jongeren die in eerste instantie rebels lijken, maar eigenlijk vooral heel erg zoekende zijn. Zoekende naar hun eigen plekje binnen de groep. Want er zou eigenlijk altijd ruimte moeten zijn om jezelf te kunnen zijn. Ook al voldoe je dan misschien niet meer aan de verwachtingen die anderen van je hebben"

Première: zondag 11 november
Vrije voorstelling: 24 november
Kaarten: theaterschip.nl

'Storm in mijn hoofd' is ook te boeken als schoolvoorstelling via theaterschip.nl

De Proeftuin Talentontwikkeling
De voorstelling 'Storm in mijn hoofd' is onderdeel van 'De Proeftuin Talentontwikkeling': een cultuureducatietraject voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs in de provincie Overijssel en Gelderland. Dit educatietraject is een initiatief van Kameroperahuis en Het Theaterschip Deventer. Makers van Kameroperahuis en jonge makers en spelers van Het Theaterschip werken samen met getalenteerde jongeren uit Overijssel en Gelderland aan de voorstelling. Deze jongeren krijgen de kans om een voorstelling te maken samen met professionals.

Over de producenten Kameroperahuis en Het Theaterschip
Kameroperahuis is een productiehuis voor muziektheater uit Zwolle. Kameroperahuis begeleidt jonge theatermakers, zoals schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, acteurs, musici en vormgevers. In telkens wisselende samenstellingen werken zij aan verrassende voorstellingen en projecten. Het Theaterschip is een productiehuis dat professioneel theater programmeert en produceert voor en door jeugd en jongeren in het Havenkwartier in Deventer. Daarbij beschikken ze over een eigen theater: het Huis voor de Amateurkunst.
 

Meer berichten