Foto: Hans van den Bogaard

Barokopera over Peter de Grote in Deventer Schouwburg

  Cultuur

Deventer - Een opéra-comique met muziek van Lortzing, Donizetti en Grétry vol verwarring en verkleedpartijen, snorren en mutsen, historische kennis en culturele achtergronden die laat zien hoe actueel opera kan zijn. Op vrijdag 11 januari speelt Barokopera Amsterdam 'De ontmaskering van Peter de Grote' in de Deventer Schouwburg.

Barokopera Amsterdam combineert authentiek uitgevoerde muziek met eigenzinnig hedendaags theater in deze mozaïekvoorstelling waarin de grillige heerser en zijn theatrale leven centraal staan. Was Peter de Grote een schurk of een heilige? Ging het hem om zijn eigen volk? Of om zijn eigen hachje? Heeft hij Rusland verder gebracht of de Russische ziel verkocht? En hoe verhoudt de verheerlijking van Peter de Grote zich tot de idealisering van Poetin. En de propaganda van toen tot nepnieuws van nu. Daarover gaat 'De ontmaskering van Peter de Grote'.

De musici van Barokopera Amsterdam spelen op authentieke instrumenten zoals de fortepiano en kleppenfluit. Dirigent Frédérique Chauvet verzorgt om 19.00 de inleiding. 

Kaarten zijn te verkrijgen via www.deventerschouwburg.nl.

Barokopera Amsterdam
De ontmaskering van Peter de Grote    
Vrijdag 11 januari 20.00 uur | inleiding 19.00 uur

 

Meer berichten