Foto:

Deventer filmmakers lanceren crowdfunding

  Cultuur

Deventer - Filmmakers Chris Frieswijk en Chris Dunnink van Bureau Beeldtaal Filmmakers in Deventer, lanceren een crowdfunding campagne. Het streefbedrag van 6.000 euro zal hun eerste festival documentaire deels financieren.

De beide Chrissen maken een mini-documentaire in Tunesië onder de noemer 'Het verborgen reisbureau van Oom Tahar'. Deze gaat in première tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) in september. "Het is een documentaire van 6 minuten over authentieke ontmoetingen in een in toenemende mate individualistische wereld. Het is een portret van een land door de ogen van deze tachtigjarige idealist. Een belangrijke vraag die we zullen stellen is: hoe verenigbaar zijn de 80 jaar oude idealen van hem en de werkelijkheid op straat?" ," aldus Chris Frieswijk.

Regisseur Frieswijk en cameraman Dunnink zijn met hun documentaireplan geselecteerd voor De Ontmoeting. Dit landelijke ontwikkeltraject voor jonge filmmakers selecteert elk jaar een aantal veelbelovende plannen die in aanmerking komen voor realisatie. Documentaireproducent Moondocs uit Amsterdam ondersteunt de makers en verzorgt een deel van de financiering, voorwaarde is dat de crowdfunding succesvol wordt afgerond op 28 februari. De crowdfunding loopt via CineCrowd.

De documentaire gaat over de 80-jarige couchsurfer Tahar wiens missie is reizigers het ware Tunesië te laten ervaren. Hij biedt ze een bank aan en reisadvies op maat. Hij komt in contact met reizigers via couchsurfing, de online community waar locals een slaapplek aanbieden aan reizigers. Regisseur Chris Frieswijk ontmoette Tahar zes jaar geleden in Tunesië. "Het is een markante man, die leeft met één gouden regel. Neem enkel wat je nodig hebt en geef weg wat je kunt missen."

De crowdfunding is inmiddels van start en zal tot eind februari doorgaan. Er kan vanaf 10 euro gedoneerd worden.

www.facebook.com/oomtahar/

Meer berichten