Khalif Wailin' Walter (foto: Albrecht Schmidt)
Khalif Wailin' Walter (foto: Albrecht Schmidt)

GitGo Blues Festival 2019 Deventer compleet

  Cultuur

Deventer - Na drie prachtige edities in 2016, 2017 en 2018 is op zaterdag 21 december 2019 het Burgerweeshuis in Deventer wederom gastheer van het vierde GitGo Blues Festival.

In samenwerking met De Blueskrant kan dit internationale bluesfestival gezien worden als het laatste bluesfestival van 2019. Het Burgercafé, de grote zaal en de sfeervolle binnentuin zijn vanaf 18.00 uur het toneel voor een krachtig, divers en sfeervol bluesfeest met vijf geweldige bands.

Geen voor de hand liggende namen wellicht maar het GitGo Blues Festival draait om kwaliteit en diversiteit met internationale, nationale en regionale bands. 

Line-Up

Khalif Wailin' Walter

USA

Gitarist en songwriter Khalif Wailin' Walter begon zijn carrière in de band van zijn oom en mentor Carl Weathersby. Hij trad toe als gitarist bij de legendarische bluesgitarist Lonnie Brooks en enkele jaren later als bandleider bij B.B. Kings dochter Shirley King. Hij voegt een grote dosis soul, pop, rock, gospel, country en funk aan zijn spel toe.

Tiny Legs Tim & Bigband

BE

De Belgische Tiny Legs Tim is een virtuoze en getalenteerde

fingerpicking

gitarist met een herkenbare stem. Een uiterst begaafd songwriter met een sterk gevoel voor melodie gestoeld op zijn eclectische liefde voor blues en rootsmuziek.

Belle Starr & the Boot Jacks

BE

Belle Starr & The Boot Jacks is het nieuwe project rond zangeres, comédienne en multitalent Ariane Van Hasselt. Begeleid door een trio van doorwinterde rasmuzikanten blaast ze sinds kort een frisse wind door het rootsmuziek landschap. Samen brengen ze een stomende mix van rock 'n' roll, country en rhythm & blues.

The Tambles

NL

Gouda is meer dan kaas alleen. Luister maar naar het Goudse viertal The Tambles. Een bandnaam die verwijst naar het nummer 'Ramble Tamble' van Creedence Clearwater Revival, een grote invloed op de jongelingen net als The Rolling Stones.

AXIS: Of Love – Jimi Hendrix Tribute

NL

Meer berichten