Raster en Walhalla lanceren nieuw initiatief voor jonge rappers

  Cultuur

Deventer - Rap en hiphop zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en met de doorbraak van Snelle staat Deventer ook landelijk op de kaart. Raster springt hier samen met Walhalla op in door jonge creatievelingen een structurele plek te geven.

Op 9 december is de kick-off van "Stijl Ontwikkelaars" en vanaf dan is de Walhalla elke maandag geopend voor jonge rappers en tekstschrijvers. We openen feestelijk, en geven natuurlijk uitleg wat Stijl Ontwikkelaars inhoudt. Young Teach treedt op, als winnaar van D-Town Rap Riots 2019 en tijdens de Open Mic mag iedereen het podium op klimmen en zijn teksten laten horen. 

Tijdens de reeks D-Town Rap Riots afgelopen jaar bleek al dat er veel jongeren bezig zijn met rap. Met Snelle en Pjotr (beide uit Deventer) als voorbeelden van succesvolle rappers zien we dat meer jongeren de pen oppakken en muziek benutten om hun verhaal te vertellen. Een vaste plek was er tot vandaag nog niet voor jongeren die zichzelf willen ontwikkelen.  

,,Stijl Ontwikkelaars wordt een plek voor jongeren die interesse hebben in HipHop, om zelf te maken of om andere te ontmoeten", aldus initiator en Jongerenwerker Fabian Schrijver (zelf optredend onder de naam Phunxz). ,,Elke week kunnen de creatievelingen hun nieuwste tracks en raps laten horen, en je bent ook gewoon welkom om te chillen en te zien wat anderen maken. Stijl Ontwikkelaars is gratis te bezoeken en is ontstaan vanuit jongeren die graag meer met rap bezig wilden. Naast dat ze elke maandag bezig kunnen met schrijven en optreden organiseren we workshops en kunnen de jongeren aansluiten bij Masterclasses van New Deventer Collective."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden