Logo deventerpost.nl


Uitreiking anti-discriminatieprijs Het Verschil

  Human Interest

DEVENTER - Wie heeft de Deventer anti-discriminatieprijs 2017 gewonnen? Op dinsdag 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, wordt dat duidelijk als burgemeester Heidema deze prijs, Het Verschil, uitreikt.

26 Mensen hebben kandidaten voorgedragen van wie ruim de helft op het gebied van sport en beweging. Dit zijn allemaal mensen of organisaties die het verschil maken: die hun nek hebben uitgestoken voor anderen, die groepen bij elkaar hebben gebracht of die zijn opgekomen voor kwetsbare groepen in de Deventer samenleving. Hieruit zijn 9 finalisten geselecteerd, en de jury kiest uit hen de winnaar.

De genomineerden zijn:

* Monica Sluiseman vanwege haar inzet voor de Deventer Sportploeg

* Sportvereniging Helios die haar deuren openstelde voor iedereen uit de wijk

* Deventer Sportploeg die zich al 10 jaar inzet om mensen met een beperking mee te laten sporten bij verenigingen

* Meester Geertshuis, een inloophuis voor iedereen die behoefte heeft aan hulp en aandacht

* SK Turkuaz, zaalvoetbalclub die een diverse groep jongeren activeert en motiveert

* Nuran Florissen voor haar vele sociale werk, speciaal voor de groep Vrouwen voor Elkaar

* Werkgroep Vrouwen voor Elkaar omdat zij al 20 jaar vrouwen met verschillende achtergronden met elkaar verbindt in Keizerslanden

* DRC The Pickwick Players, een rugbyclub die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opneemt

* Luisella Lai die theater maakt met mensen met en zonder beperking en ook een groep is gestart voor mensen met een ggz-achtergrond.

De jury bestaat uit Vincent Assink, Ashwin Lankwarden, Liesbeth Grijsen, Harold Viscaal, Aynur Kök en Simone Cieraad. De genomineerden worden op 21 maart voorgesteld door Harold Viscaal. De winnaar ontvangt uit handen van burgemeester Heidema een kunstwerk en € 500 om aan een project te besteden. Tijdens de feestelijke uitreiking geeft Ashwin Lankwarden de presentatie Nooit meer buitenspel. Theater Onbeperkt speelt een toepasselijke theaterscene. De presentatie is in handen van Gerja Meima, directeur van het Etty Hillesum Centrum. Plaats van uitreiking is DOK H2O / Huis voor de Amateurkunst, Scheepvaartstraat 9 (foyer). Zaal open 16:15 uur, aanvang 16:45 uur

Entree gratis; aanmelden bij administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Reageer als eerste
Meer berichten