Logo deventerpost.nl


Sterre Delemarre (staand), Greet de Heer en Ans Heuven zijn lid van de Soroptimistenclub Deventer. ,,We willen graag wat meer naar buiten treden.
(foto: Gerreke van den Bosch)
Sterre Delemarre (staand), Greet de Heer en Ans Heuven zijn lid van de Soroptimistenclub Deventer. ,,We willen graag wat meer naar buiten treden. (foto: Gerreke van den Bosch)

Soroptimisten stellen nieuwe doelen

  Human Interest

DEVENTER - Soroptimisten Deventer zoeken nieuwe goede doelen gericht op vrouwen en/of kinderen. ,,We willen graag wat meer naar buiten treden. We zijn de grootste vrouwenclub maar ook de meest onbekende", stellen Greet de Heer, Ans Heuven en Sterre Delemarre namens de Soroptmistenclub Deventer.

Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving. ,,Dat doen wij door projecten. Dit keer willen wij verbinding met Deventer. We willen projecten die een relatie hebben met deze stad. Het kan een project zijn dat daadwerkelijk in Deventer en/of omgeving plaatsvindt maar ook een project elders waarbij er een directe relatie is. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat er bewoners/organisaties uit Deventer bij betrokken zijn. Het maximale bedrag reikt van 500 tot 2500 euro. Daarbij moet het project passen binnen onze doelstelling om vrouwen en/of meisjes (kinderen) te helpen in hun ontwikkeling en het bevorderen van de mensenrechten. Het gaat niet om projecten waarbij alleen één individueel persoon ondersteund wordt", zegt Pr vrouwe Greet de Heer.

Het bedrag van 2500 euro wordt door de Soroptimisten zelf bijeengebracht door activiteiten die zij op touw zetten. "We doen alles met fundraising. Zo staan we ieder jaar op de boekenmarkt en in november houden we een wijnactie. Het gaat erom dat je er als Soroptimist zelf bij betrokken bent en voelt. Dat werkt stimulerend op je omgeving", weet Sterre Delemarre uit eigen ervaring.

Ans Heuven: "De projectcommissie kijkt of de nieuwe projecten passen binnen het kader. Als het aan de criteria voldoet, volgt op 18 mei een pitch van een kwartier. Daarna is er een stemming door de leden. We kunnen niet inschatten hoeveel projecten we zullen krijgen. We doen het voor de eerste keer in deze formule omdat we ook graag binding willen met andere projecten."

Het project kan ingediend worden tot en met 19 maart. Binnen 10 dagen wordt er dan contact met je opgenomen. In het voorstel moet je een korte omschrijving geven waarbij onder andere de doelen, de betrokkenen, de opzet en de verantwoordelijkheid wordt omschreven. Vermeld ook de adresgegevens van de aanvrager met vermelding van een contactpersoon.

www.soroptimist.nl

Reageer als eerste
Meer berichten