Logo deventerpost.nl


Basisscholen Voorst wandelen voor Water

  Human Interest

VOORST -  Dit jaar gaan vijf basisscholen in de gemeente Voorst meedoen met het project Wandelen voor Water. Wandelen voor Water is een landelijk project waar jaarlijks circa 80 scholen aan meedoen met circa 5000 leerlingen en een opbrengst van zo'n 100.000 euro voor waterprojecten in ontwikkelingslanden.

Rotaryclub Voorst heeft dit jaar het initiatief genomen om in samenwerking met Stichting ZOA de basisscholen in de gemeente Voorst te benaderen om mee te doen aan dit project.
Dit jaar wordt door ZOA het geld van de sponsorloop besteed aan 17 nieuwe waterputten met pompen bij scholen in  Monrovia, Liberia. Hiermee wordt de bevolking van ca. 2000 gezinnen ( ca. 11.600) kinderen voorzien van schoon drinkwater.
Oorlog en conflicten en vervolgens Ebola hebben ervoor gezorgd dat veel scholen in Liberia geen goed functionerende waterpunten en sanitaire voorzieningen meer hebben. Er is dringend behoefte aan schoon en veilig drinkwater. ZOA wil nieuwe waterputten aanleggen die geboord worden met een nieuwe techniek, waardoor er dieper geboord kan worden. Hierdoor kan er schoon drinkwater opgepompt worden. 

Hiervoor zullen de leerlingen uit groep 7 en 8 op 22 maart  van de vijf scholen en met een totaal van zo'n 180 leerlingen zes kilometer gaan wandelen met een rugtas met 6 liter water erin ( 4x1,5 ltr flessen of 6x 1ltr flessen) Ter vergelijking; kinderen in ontwikkelingslanden lopen veelal dagelijks met grote jerrycans met 6ltr. water op hun hoofd vele kilometers om water te halen. Belangrijk doel van Wandelen voor water is de bewustwording van de kinderen van de wereldproblematiek op het gebied van drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Voorafgaand aan de wandeldag wordt  door Rotary leden een gastles verzorgd voor de kinderen waarbij beelden van het project worden getoond en kinderen actief worden geïnformeerd over de situatie in ontwikkelingslanden. Na de gastles krijgen de kinderen een sponsorformulier mee waarmee de kinderen sponsorgeld kunnen inzamelen bij familie, buren en kennissen.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten