Logo deventerpost.nl


Our challenge - their freedom
Our challenge - their freedom (Foto: PR)

Freedomevent 'Women for Women'

  Human Interest

DEVENTER - Een dag die in het teken staat van bezinning, ontmoeting, gezelligheid en creativiteit. Op zaterdag 22 april vindt het freedomevent 'Women for Women' plaats in 'De Oase' aan de Grevelingenstraat 1.

Bezinning, omdat de dag zal beginnen met een lezing door Elly de Visser over moderne slavernij, vrouwenhandel en seksuele uitbuiting, zoals die wereldwijd plaatsvindt en miljoenen slachtoffers telt. Nooit eerder heeft de wereld zoveel mensen in slavernij gekend als juist nu. Zelfs voor de afschaffing van de slavernij waren er geen 45,8 miljoen slaven, en die zijn er nu wel. Slavernij is een verborgen kwaad en het teistert de wereld. Deze handel in mensen staat als derde op de ranglijst van zaken waar het meeste geld in verdient wordt. 75% van de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen die vooral in de seksindustrie uitgebuit worden.

Elly de Visser is betrokken bij 'The Freedom Challenge', een organisatie die zich inzet om slachtoffers te bevrijden, maar ook zorg draagt voor preventie en herstel. Onlangs is haar boek 'Who cares' verschenen, dat handelt over dit onderwerp en naast informatie ook op waarheid gebaseerde verhalen weergeeft. Samen met haar man zet zij zich, binnen en buiten Nederland, in voor deze kwetsbare groep vrouwen en vaak nog zulke jonge meisjes. In september hoopt zij met een klim in het Andesgebergte in Peru, aandacht te vragen de slachtoffers van deze gedwongen prostitutie. Het belooft een interessante lezing te worden met verhalen uit de praktijk. 

Na deze lezing volgen ontmoeting, gezelligheid en creativiteit en na een overheerlijke High Tea zal de rest van de middag in het teken staan van misschien wel het ontdekken van verborgen talenten. Er zullen diverse workshops gegeven worden, te weten: bonbons maken, handletteren en schilderen. We hopen op veel enthousiaste deelnemers, die samen met vriendinnen, zussen of collega's er eens een dagje tussenuit willen. De dag begint om 12:00 uur met een inloop met koffie en thee. Om 12:30 start het programma dat tot ongeveer 16:30 uur zal duren. De kosten voor deze geheel verzorgde dag bedragen 25 euro. Opgeven vóór 19 april a.s. bij Joke Stehouwer via 06-28093162 / jokestehouwer@gmail.com.

Wie niet in de gelegenheid is om te komen, maar dit werk wel willen steunen kan een gift overmaken op NL13RABO 0114 2329 38 t.n.v. OM Nederland ovv Elly de Visser, Freedom Climb Peru. Zie ook www.freedomchallenge.nl 
 

Reageer als eerste
Meer berichten