Logo deventerpost.nl


De cityguide wijst snel de weg; kenners van de stad hebben de hotspots verzameld en tussendoor staan tips van insiders voor lunch, koffie of meer. Alles getest, geproefd en gecheckt. (foto Auke Pluim)
De cityguide wijst snel de weg; kenners van de stad hebben de hotspots verzameld en tussendoor staan tips van insiders voor lunch, koffie of meer. Alles getest, geproefd en gecheckt. (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Stad in handen met hippe 'cityguide'

  Human Interest

DEVENTER - ,,Deventer is een enorm gave stad", meent Floris Slotemaker, mede-eigenaar van reclamebureau Eigenz. ,,Maar ik heb niet het idee dat alle inwoners dat nou zo ontzettend hard van de toren roepen. Veel Deventenaren kennen de historische en culturele rijkdom van hun stad zélf onvoldoende. Met onze hippe tweetalige cityguide heeft iedere bewoner, bezoeker én bewonderaar Deventer gemakkelijker in handen."

Door Rudy Brouwer

,,Ik woon en werk hier al heel lang", vertelt Slotemaker. ,,Ik voel me verbonden met Deventer en maak me ook druk om de stad. Ik doe met andere mensen op verschillende podia mee om de stad een goede plek te geven en de aandacht die Deventer verdient. Deventer is een stad waar je zóveel kunt zien, doen en beleven! Op zo'n plek wil je wonen, leren, werken, onderzoeken, vermaken of gewoon wat ronddolen."

Met een groepje mensen met kennis van zaken heeft Slotemaker in zijn stadsgids alle goede dingen van Deventer nog eens op een rijtje gezet. De informatie wordt je op een prettige en hapklare manier voorgeschoteld. ,,Je kan vooraf van alles op internet zoeken, maar dan weet je nog niet of je het gevonden hebt en wat écht de moeite waard is om te bekijken. Ons boekje is ideaal om mee te nemen op je zoektocht door Deventer."

De cityguide wijst snel de weg; kenners van de stad hebben de hotspots verzameld en tussendoor staan tips van insiders voor lunch, koffie of meer. Alles getest, geproefd en gecheckt. ,,Je hebt gewoon de stad in je handen", glundert Slotemaker. ,,Er zitten fijne en kekke kaartjes in. Je kan zien waar je culturele instellingen vindt en je kunt beschrijvingen lezen over monumenten. Maar tegelijkertijd krijg je tips over: nu is het tijd voor een kop koffie! Waar kun je dan lekkere koffie drinken? Of waar zijn winkels waar ik leuke spulletjes kan kopen?"

Alle bladzijden in de modern vormgegeven stadsgids nodigen uit tot kijken en lezen. En tot een bezoek! Ooit bekende Deventenaren, oude en hedendaagse industriële bedrijven, de Hanze, het historische én uiteraard het architectonische stadhuis. In een luchtige bondige schrijfstijl komen alle onderwerpen aan de orde, in korte tekstblokken en vooral in sprekend beeld.

,,De oude crypte in de Lebuïnuskerk vind ik persoonlijk heel mooi. Daar waar het allemaal begon. En de pier voor het IJsselhotel, zo'n mooie nieuwe plek in de stad. Als dagelijkse bezoeker van de binnenstad ben je soms gewoon blind of teveel gewend aan alles wat je ziet", lacht Slotemaker. ,,Het stadhuis vind ik momenteel echt dé topplek. Historie, bestuur, modern, de burger, alles komt daar op een mooie manier en in goede harmonie bij elkaar."

Een beetje promotie van Deventer is in zijn ogen belangrijk. ,,Vooral economisch. Deventer is een stad die zijn eigen broek moet ophouden. Daar hoort toerisme gewoon bij. De stad Deventer mag zichzelf best wat meer in 'the picture' zetten en op de borst kloppen", meent de initiatiefnemer. ,,Wij dragen daaraan met onze hippe tweetalige stadsgids/cityguide graag bij."

Met grote evenementen op de agenda zal de stad Deventer deze zomer weer vele bezoekers ontvangen uit binnen- en buitenland. De nieuwe stadsgids (100 pagina's) is daarom volledig tweetalig, Nederlands/Engels. Beknopt. maar veelzeggend! De gids kost 4,50 euro en wordt verkocht bij Deventer hotspots, boekhandels en de VVV. Info: www.stadsgidsdeventer.nl

WINACTIE

Wil jij ook zo'n gave stadsgids winnen en onze mooie stad nog beter leren kennen? Maak dan een foto / selfie op jouw favoriete plek in Deventer. Het Havenkwartier, de Brink of één van de prachtige steegjes? Alles kan! Mail je foto naar redactie.dpt@persgroep.nl of post hem op onze facebookpagina. De mooiste inzendingen worden beloond met een cityguide.

Reageer als eerste
Meer berichten