Logo deventerpost.nl


Prijsuitreiking voorronde NK Knikkeren 2017 in de gemeente Voorst: (van links naar rechts): Lukas Stol (4e prijs), Chiel Mockel (3e prijs), Hans van der Sleen (wethouder), Olivia Mockel (1e prijs) en Ruben Poll (2e prijs)
Prijsuitreiking voorronde NK Knikkeren 2017 in de gemeente Voorst: (van links naar rechts): Lukas Stol (4e prijs), Chiel Mockel (3e prijs), Hans van der Sleen (wethouder), Olivia Mockel (1e prijs) en Ruben Poll (2e prijs)

Olivia Mockel knikkerkampioen in gemeente Voorst

  Human Interest

TWELLO - Op woensdag 14 juni 2017 vond de derde editie van de officiële voorronde van het NK Knikkeren plaats op het gezellig ingerichte Marktplein in Twello. Naast de voorronde NK Knikkeren waren er tijdens de beweeg- en ontmoetingsmiddag ook tal van andere gratis activiteiten georganiseerd door de gemeente Voorst in samenwerking met de buurtsportcoaches van Voorst Actief.

Ruim vijftig kinderen verzamelden zich rond 13.00 uur op het Marktplein. Om 13.30 uur verrichte wethouder Harjo Pinkster de feestelijke opening, onder toeziend oog van Spetter, de blauwe mascotte van Jongeren op Gezond Gewicht Voorst (JOGG). Alle deelnemers knikkerden om de titel knikkerkampioen van de gemeente Voorst te behalen en voor een plek in de Nederlandse finale op 1 juli in Dierenpark Amersfoort.

Na de spannende poulewedstrijden volgde een zinderende knock-outfase. Olivia Mockel en runner-up Ruben Poll speelden een spannende finale, beiden onder luide aanmoediging van het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist de 10-jarige Oliva Mockel, van basisschool de Wingerd in Twello, de laatste knikker in het potje te plaatsen en haalde hiermee de kampioenstitel binnen. Wethouder Hans van der Sleen reikte na afloop de prijzen uit. De Voorster Knikkerkampioen mocht naast een grote beker en het ticket voor de Nederlandse finale in Amersfoort, ook vier entreekaarten voor Zwembad De Schaeck in ontvangst nemen. En natuurlijk had de wethouder ook een mooie beker voor de 2e plaats winnaar Ruben Poll, de derde plaats winnaar Chiel Mockel en de 4e plaats winnaar Lukas Stol. Naast de kampioen plaatsten ook de top-16 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in Amersfoort.

Naast de knikkerwedstrijden waren er verschillende gratis beweeg- en ontmoetingsactiviteiten voor jong en oud zoals aquaballen, de klimtoren, clinics walking football van SV Voorwaarts, hockey van VHC Twello, tennis van TC De Schaeck, Zeker Bewegen van Tijssen weerbaarheid en biljarten met Sport&Vriendschap. Albert Heijn Twello deelde fruit uit en Kar-ma Drink and m'eat me voorzag alle knikkerdeelnemers van vers fruit smoothies en gezonde wraps, beiden beschikbaar gesteld door JOGG Voorst. Dankzij JOGG Voorst was er een mobiel watertappunt op het Marktplein. Hier konden alle aanwezigen hun bidon of flesje vullen.

Reageer als eerste
Meer berichten