Logo deventerpost.nl


Over haar aanpak laat Inge de Groot zich niet teveel in de kaart kijken. ,,Je moet altijd wel het hoofd erbij hebben. Pokeren is niet een gokspel, maar een denksport." (foto Auke Pluim)
Over haar aanpak laat Inge de Groot zich niet teveel in de kaart kijken. ,,Je moet altijd wel het hoofd erbij hebben. Pokeren is niet een gokspel, maar een denksport." (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Inge laat zich niet in de kaart kijken

  Human Interest

Deventer - Een jaartje of tien geleden werd Inge de Groot 'gepakt' door het pokervirus. ,,We wilden met wat vrienden het spel gewoon eens spelen", herinnert de 47-jarige Deventerse zich. ,,In het begin dacht ik: niks voor mij, hartstikke ingewikkeld."

Door Rudy Brouwer

Maar door het een paar keer te doen, had Inge de regels van het pokeren snel door. ,,Het is hobby voor mij, meer ook niet hoor! Voor de gezelligheid, de sfeer: heerlijk een kaartje leggen. Maar áls ik speel, zoek ik ook wel de uitdaging om zover mogelijk te komen. En om uiteindelijk te winnen. Toen ik na een toernooi eens thuiskwam met een finaleticket dacht ik wel: dit is niet helemáál toeval."

Over haar aanpak laat Inge de Groot zich niet teveel in de kaart kijken. ,,Je moet altijd wel het hoofd erbij hebben. Pokeren is niet een gokspel, maar een denksport. Met tactieken. Het gaat om het misleiden van de andere spelers. Bluffen is een belangrijk aspect. Je moet weten wat er op tafel ligt en wat je kansen zijn. En als je geen kansen ziet, maar er al ver inzit qua fiches, dan zou je kunnen overwegen om dik te bluffen."

Dat afwisselende spel spreekt haar het meest aan. ,,Je de ene keer helemaal laten leiden door wat er ligt en wat je in de hand hebt, maar ook kunnen spelen zónder dat je je kaarten hebt bekeken en er gewoon zó in gaan staan."

De Deventerse verheugt zich erop bij de komende Poker Series in het Hof van Colmschate eens een thuiswedstrijd te kunnen spelen. ,,In Deventer wordt pokeren vooral bij mensen in hun huiskamers gespeeld. Als dit toernooi zondag aanslaat, moeten we misschien eens vaker met een groep gaan pokeren daar."

,,Poker Series richt zich op recreatieve spelers", zegt Roy Godschalk van Pokeren.nl. ,,Er wordt gebruikt gemaakt van grote professionele pokertafels, echte chips en pokerkaarten. Gemiddeld doen zo'n 100 spelers per toernooi mee. Er wordt bij ons niet om geld gespeeld, maar om punten. De winnaar van de finale gaat een jaar lang spelen voor het pokerteam van Pokeren.nl."

Op zondag 15 oktober a.s. zijn er voor het eerst Poker Series in Deventer. Het toernooi in het Hof van Colmschate begint om 17.00 uur, maar spelers kunnen tot 18.30 uur instromen. Inschrijving (16 jaar en ouder) kost € 12,95. Het toernooi is onderdeel van het derde seizoen van de Pokeren.nl Poker Series. Dat is een landelijke serie met zo'n 40 voorrondes, drie halve finales en twee grote finales. Meer info: www.pokeren.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox