Logo deventerpost.nl


Zoals veel mensen, kleurt ook dit meisje oranje op Koningsdag.
Zoals veel mensen, kleurt ook dit meisje oranje op Koningsdag. (Foto: PR)

Windroos houdt sponsorloop tijdens Koningsspelen

  Ingezonden

DEVENTER - Leerlingen van interconfessionele basisschool de Windroos halen tijdens de Koningsspelen geld op voor twee goede doelen. Dat doen ze tijdens een sponsorloop bij het Go Ahead Eaglesstadion.

Leerlingen van de locatie Broederenplein lopen voor Stichting het vergeten kind en de Bierstraat komt in beweging voor natuur- en milieucentrum en kinderboerderij de Ulebelt. Ook wordt een deel van de opbrengst gebruikt om materialen te kopen waarmee leerlingen het schoolplein en de buurt kunnen schoonhouden. 

De Koningsspelen beloven een groot feest te worden. Niet alleen vanwege de sponsorloop, maar ook omdat de dag begint met het traditionele Koningsontbijt. Dat nuttigen de leerlingen bij buurthuis Villa Voorstad. Vrijwilligers van de Villa helpen ook tijdens de zevenkamp, die de hoogste klassen na de sponsorloop houden. De kinderen van groep 1 tot en met 4 gaan lekker spelen bij speeltuin De Driehoek in het hart van Voorstad Oost. 

De sponsorloop begint om 10.00 uur voor de leerlingen van de groepen 1, 2 en 3. Om 10.40 uur zijn de hogere groepen aan de beurt. 

Reageer als eerste
Meer berichten