Logo deventerpost.nl


Open dag in Geertuidentuin

  Ingezonden

DEVENTER - Zaterdag 10 juni van 13 – 17 uur zet creatief bedrijfsverzamelgebouw de Geertruidentuin, gelegen aan de Fesevurstraat en Van Calcarstraat, de deuren open. Er zijn vele leuke activiteiten voor jong en oud in het monumentale, voormalige Deventer Ziekenhuis. Geheel in Stijl, aansluitend bij het jaar van kunststroming De Stijl.

Het gebouw is in gebruik bij een zeer diverse groep ondernemers in de gebieden kunst, muziek, vormgeving, ambacht en zorg. Uiteenlopend van muziekdocenten tot zorgverleners, van creatievelingen tot ambachtslieden. Tijdens de open dag laten ongeveer 30 ondernemers hun passie zien.

Er zijn diverse workshops zoals bijenwastekeningen, kussens, tasjes, naambordjes en sleutelhangers maken, fotografie, werken met recycle materiaal, hoe kom je tot vrije improvisatie en op zoek naar je krachtdier. Er zijn (muziek)optredens, demonstraties ringgieten, energiebehandelingen, proeflessen muziek, boekverkoop en een antiek- en cursiosakraam. Je kan portretfoto’s laten maken, zilveren of gouden sieraden laten schoonmaken, wenkbrauwen laten waxen plus shapen, een Reiki behandeling of sjamanistische healing krijgen. Meerdere lezingen informeren over gezondheid. Er is koffie van een barista met demonstraties latte art, een puzzelwedstrijd en je kan je laten schminken. Kunstenaars en fotografen hebben mooie aanbiedingen van het eigen werk. En bij meerdere ondernemers is het doorlopend mogelijk naar binnen te lopen om hun werk te komen bewonderen. Een expositie van foto’s, die door kinderen zijn gemaakt in het kader van Earth Hour 2017, laat Deventer “by night” zien. Kortom een programma voor elk wat wils, voor jong en oud.

De entree is gratis, voor enkele activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor meer informatie en het programma zie: www.facebook.com/geertruidentuinondernemers

Reageer als eerste
Meer berichten