Logo deventerpost.nl


foto: Erik de Kruif
foto: Erik de Kruif (Foto: Erik de Kruif)

Natuurwerkdag: Samen, leerzaam en gezond óók voor kinderen

  Ingezonden

Deventer - Zin in een ochtend buiten knotten, snoeien of een kikkerpoel opschonen? Doe dan mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen.

Op zaterdag 4 november vindt voor de 17e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Deelnemers kunnen zich aanmelden via natuurwerkdag.nl. Op veel locaties zijn speciale activiteiten voor kinderen, zodat het hele gezin mee kan doen. Vorig jaar deden ruim 1.500 vrijwilligers mee in Overijssel. Meld je, alleen of samen met buren, vrienden of familie, aan voor een dagje buiten werken, met na afloop een kop lekkere soep van Landschap Overijssel. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle activiteiten bij jou in de buurt.

In Overijssel zijn meer dan 40 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag. In Diepenveen bij de natuurlijke speelplek van de Heemtuin is hulp nodig bij snoeiwerkzaamheden, kinderen zijn hier uiteraard van harte welkom. Als je liever wilgentenen gaat snoeien en zagen kun je terecht bij het IJssellandschap, daar wachten tientallen bomen aan de oever van de 'Oude IJssel' op een onderhoudsbeurt. Tijdens de werkdag kun je genieten van dit bijzondere landschap.

Bij milieu- en educatief centrum de Ulebelt is de kikkerpoel aan opschoning toe en bij de Hoogstamboomgaard in Deventer kun je samen met de hoogstambrigade boomspiegels leren vrijmaken bij jonge fruitbomen. Kinderen zijn op veel locaties welkom, check dit vooraf bij de locatie van jouw keuze op www.natuurwerkdag.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox