Logo deventerpost.nl


IVN start cursus moestuinieren voor beginners

  Landbouw / Visserij

DEVENTER - Dit voorjaar geeft IVN Deventer de cursus Moestuinieren voor beginners, in samenwerking met de Ulebelt. In drie avonden leer je de basis voor een goede moestuin, en uiteraard kun je daarna in je eigen moestuin aan de slag met het geleerde. Data: 6 april, 20 april en 11 mei.

De cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen: de opstart (voorzaaien, zaaien, zaaiplan maken), begeleiding van groeiperiode (invloed van water, zon, temperatuur, onkruid, grond, bemesting, verplanten) en de oogst (aandacht voor bevruchting, wat kun je oogsten en wanneer, bemesting van de grond.) Zelf praktisch oefenen met het geleerde kan op een klein stukje!

De cursusavonden vinden plaats bij de Ulebelt in Colmschate, adres Maatmansweg 3 tel. 653437 op de donderdagavonden van 6-4-17, 20-4-17 en 11-5-17 van 19.30 uur tot 22.00 uur, met een kleine koffie/thee pauze. De cursus kan worden gestart met een minimum aantal aanmeldingen van 12 deelnemers. Deze cursus is ontwikkeld door het landelijk IVN en zal in meerdere gemeenten gegeven worden door lokale afdelingen van het IVN.

De IVN-cursus Moestuinieren wordt verzorgd door Huub Mensink, en Maike Nelissen; beiden zijn natuurgids IVN en hebben kennis/ervaring met moestuinieren. De kosten van de cursus bedragen 30 euro per deelnemer, dit inclusief aanbod van koffie en thee, tijdens de pauze.

Zin om mee te doen? Aanmelden kan via de website van IVN Deventer, www.ivn.nl/afdeling/deventer/opgave-cursus-moestuinieren. Meer informatie is op te vragen bij maikenelissen@upcmail.nl

Reageer als eerste
Meer berichten