Logo deventerpost.nl

Geluidswandeling op Keizersrande

  Landbouw / Visserij

DEVENTER - Op Keizersrande vindt zondag 26 maart om 14.00 uur een geluidswandeling plaats onder leiding van kunstenaar Jeroen Diepenmaat. Deze culturele activiteit is de eerste in een reeks van 4, waarbij de vraag is: hoe klinkt het landschap? Als bezoeker wordt je meegenomen op een ontdekkingstocht naar de geluiden van het landschap, opgevangen met een richtmicrofoon. Aan het eind van de wandeling krijg je een CD mee naar huis waarop de geluidscompositie is vastgelegd. De CD's worden uitgegeven door het Deventerse platenlabel Esc.rec. Het project is een samenwerking tussen Stichting Keizersrande, Kunstenlab en Esc.rec.

Kunstenaar Jeroen Diepenmaat neemt de bezoeker mee op een wandeling door Keizersrande. Op diverse locaties ontstaat er een compositie gebaseerd op geluiden van het landschap, opgevangen met een richtmicrofoon. Jeroen zegt hierover 'Ik wil de wandelaars meenemen op een tocht die het luistere heel gericht maakt: niet het hele spectrum aan vogels, wind, ruisende bladeren, maar telkens inzoomen op details, en die versterkt weergeven in de koptelefoon.'
Met een groep van maximaal 10 deelnemers gaat Jeroen Diepenmaat met richtmicrofoons, radio's en koptelefoons op onderzoek, waarbij hij aanwijzingen geeft en op die manier direct een geluidscompositie samenstelt. Hiermee wil Jeroen de bezoekers op een hele nieuwe manier kennis laten maken met het landschap.

Hoe klinkt het landschap in de verschillende seizoenen? Het aankomende jaar zal kunstenaar Jeroen Diepenmaat tijdens vier wandelingen de geluiden op Natuurderij Keizersrande met bezoekers waarnemen, opvangen en documenteren. En na afloop van de wandeling krijgen alle deelnemers het geluid van het landschap op CD mee naar huis. Voor de echte liefhebber: maak alle vier de wandelingen en verzamel alle seizoenen.

Voor zowel Stichting Keizersrande als de kunstenaar geeft dit project op een mooie manier uitdrukking aan de zoektocht naar de kwaliteiten van het landschap en het ontsluiten daarvan voor het publiek. Het onderzoek naar de klanken maakt een nieuwe laag waarneembaar van het landgoed Keizersrande. Jeroen legt hiermee de focus op het kwetsbare, de poëzie en de schoonheid van het landschap.

Na de wandeling bent u van harte welkom in de Zondagse Kamer van Natuurderij Keizersrande voor een borrel en het in ontvangst nemen van de hoes inclusief cd met de geluidsdocumentatie van uw wandeling. Voor kaartverkoop gaat u naar: www.keizersrande.nl, www.kunstenlab.nl en www.escrec.com

Aanvang: 14:00, duur 2 uur.
Adres:         IJsseldijk 35, 7431 RE Diepenveen. Hier is voldoende parkeergelegenheid.
Kosten: 26 euro per wandeling inclusief btw, ticket kosten en opname cd met hoes.

Reageer als eerste
Meer berichten