Logo deventerpost.nl


Feestelijke opening fruitboomgaard Deventer

  Landbouw / Visserij

DEVENTER - Martin Knol, oud-voorzitter van de Raad van Toezicht van Landschap Overijssel en oud-wethouder van Deventer, opende woensdag de collectieboomgaard Severdink te Deventer. De boomgaard is een dankbetuiging van Landschap Overijssel en de gemeente Deventer aan Martin Knol voor zijn jarenlange inzet.

In deze fruitboomgaard is een verzameling van 40 zeldzame fruitrassen te vinden die in de vorige eeuwen in Nederland voorkwamen. Deze boomgaard werd aangeplant tijdens de Nationale Boomfeestdag op 22 maart 2017 samen met kinderen van Montessori basisschool l'Ambiente in Deventer. 

De boomgaard is vernoemd naar het nabijgelegen boerenerf, Erve Severdink. Erve Severdink is één van de erven waarvan het bestaan al omstreeks 1500 genoemd werd. De hagen, kruidenrijke bloemenweide en verschillende fruitbomen maakt deze boomgaard een fijne plek voor veel diersoorten. Naast allerlei dieren, kunnen ook inwoners en recreanten er dankbaar gebruik van maken!

Mede dankzij de ondersteuning van de gemeente Deventer en betrokken vrijwilligers werd de boomgaard gerealiseerd. Landschap Overijssel stelt samen met verschillende lokale partijen en vrijwilligers een beheerplan op om de boomgaard in de toekomst duurzaam in stand te houden. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten