Logo deventerpost.nl


oud rechercheur Mak
oud rechercheur Mak (Foto: Marian van de Veen)

Politieman schrijft boek: Toffe peren, rotte appels

  Politie

Deventer - Toffe peren, rotte appels. Een prachtige titel voor het nieuwste boek, dat voormalige politierechercheur Gerard Mak (67) deze week op de markt brengt. Wie de toffe peren zijn en wie de rotte appels, zult u in de nieuwe verhalen van Mak zelf moeten ervaren. Want niet iedereen waarmee de politie in aanraking komt, is een rotte appel. Integendeel zelfs. Misschien zijn er wel meer toffe peren dan rotte appels. Feit is wel, dat Mak alweer zijn 11e boek heeft geschreven en dat dit boek vanaf 17 november a.s. in iedere boekwinkel verkrijgbaar is.

Ook dit keer heeft hij zich gericht op een verzameling warme, waargebeurde politieverhalen. Nieuwe verhalen die nog nimmer gepubliceerd zijn en de wijkgerichte politieagent in een geheel ander daglicht zet dan de doorsnee boeman.

Verhalen van twee doorsnee politieagenten die wars zijn van de reorganisatie van het politieapparaat en werken in een grote stad waar zij de handen uit de mouwen steken. Beiden zijn verknocht aan het politiewerk en aan hun stad. Aan haar inwoners, de passanten en vooral aan hun malloten. Ze kennen hun pappenheimers als geen ander en zijn in hun werk creatief genoeg om in de meest gekke situaties, de problemen zelfs en op hun eigen manier op te lossen.

Het boek belicht het gewone dagelijkse leven van de agenten van de straat. De lezer zal de politieagent weer van een totaal andere zijde zien. Vaak de onbelichte zijde.

Met zijn verhalen belicht Mak de alledaagse incidenten, onroerende ontmoetingen, menselijk leed, kleine en grote criminaliteit waarmee zij dagelijks te maken krijgen. Het gaat hierbij om de eerlijke en rauwe realiteit van alledag in een grote stad, het dagelijkse werk van wijkgebonden politiemensen. Waargebeurde verhalen die beeldend en met veel gevoel voor humor en ironie geschreven zijn.

(ISBN 978 94 633 83233 Prijs: € 19,95)

Meer berichten

Shopbox