PvdA-er Gijs van Dijk bezoekt ‘Deventer overlevers’


Foto:

PvdA-er Gijs van Dijk bezoekt ‘Deventer overlevers’

  Politiek

DEVENTER - PvdA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk kwam vrijdag naar Deventer voor een bezoek aanr de Deventer Overlevers. Gijs van Dijk heeft o.a. Sociale Zaken en Werkgelegenheid in zijn portefeuille, wat voor een ex-vakbondman een natuurlijke vervolgstap is.

In de afgelopen jaren hebben de Overlevers een aantal keren Lodewijk Asscher op bezoek gehad dit naar aanleiding van een brief die Carel Roelvink had ingezonden naar de krant, deze brief kreeg landelijk veel aandacht en PvdA Deventer vervolgens contact met Carel. De Overlevers horen tot de groep werkende armen en wilden met de PvdA in gesprek, omdat ze zich door ‘hun partij’ juist in de steek gelaten voelden en hun verhaal wilden doen in de hoop dat ze elkaar weer zouden kunnen vinden. Het goede gevoel de erkenning voor hun problemen die ze bij Lodewijk vonden zien ze nu met het nieuwe verkiezingsprogramma van de PvdA, het plan voor een eerlijk en fatsoenlijk Nederland, in concrete punten uitgewerkt. 

Het minimumloon omhoog, de AOW omhoog en afschaffing van het eigen risico bij de zorgverzekering, dat zijn zaken die de mannen aan het hart gaan. Zo leggen ze uit hoe veel van de werkende armen doordat ze een betalingsregeling moesten treffen voor het eigen risico gedwongen worden om alleen een basisverzekering af te sluiten. 

Waarmee men dus geen aanspraak kan maken op allerlei vergoedingen. Aan het eind van de levendige ontmoeting nodigt Gijs van Dijk de Overlevers uit om medio April in Den Haag op bezoek te komen om dan samen met Lilianne Ploumen verder te praten over de komende jaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden