finalisten halve finale
finalisten halve finale (Foto: SVOD)

SVOD turnsters strijden in landelijk circuit

  Politiek

Deventer - Afgelopen weekend vonden de halve finale 2e en 3e divisie turnen dames plaats in Leusden. Op zaterdag werd de halve finale voor de turnsters van de 3e divisie gehouden.

Pupil Melle Andriesse mocht het spits afbijten op de balk. Ze turnde een strakke oefening, maar maakte een klein foutje met de fouetté draaien. Op vloer en sprong liet Melle keurige oefeningen zien, maar dat deed de concurrentie ook. Bij het laatste toestel rekstok met lusjes werd er streng gekeken naar amplitude, en helaas was de oefening van Melle minder ruim dan gehoopt. Maar Melle kan tevreden terugkijken op deze halve finale.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan de junioren Eugenie Steg en Iris Mogenzomp. Beide turnster konden zich niet optimaal voorbereiden door blessures en ziekenhuisbezoeken. Ondanks de minimale voorbereiding hebben de turnsters knap werk verricht. Beide turnsters lieten op het eerste toestel sprong een na genoeg perfecte sprong zien. Op het tweede toestel brug wist Mogenzomp dit door te zetten en behaalde met haar oefening een 4e plek op dit toestel. Steg verloor met inturnen veel energie waardoor de oefening net niet krachtig genoeg was. Met veel zenuwen gingen de turnsters door naar het toestel balk. Beide turnsters wisten hun zenuwen niet goed in bedwang te houden en moesten vroegtijdig de balk verlaten. Eugenie en Iris wisten zich te herpakken op het laatste toestel, vloer. Met een aangepaste oefening wist Eugenie daarmee het 9e cijfer te bemachtigen. Ook Iris scoorde hoge punten met haar oefening. De turnsters kunnen terug kijken op een mooie wedstrijd en mogen trots op zichzelf zijn.

Terwijl in Leusden de ½ finales 2e en 3e divisie aan de gang waren, werd in Markelo de finale 5e divisie gehouden. In een drukke sporthal mochten Zoë Koerhuis en Janne Cornelissen de eer van SVOD hoog houden. Zoë begon op vloer met een iets wat slordige oefening en werd streng beoordeeld door de jury. In de andere baan kon Janne haar evenwicht niet bewaren na een ruime overslag over de pegasus. Op brug lieten beide turnsters een ruime oefening zien. Op de balk ging het helaas voor beiden niet helemaal zoals gepland was en moesten de 10 cm smalle balk voortijdig verlaten. Zoë turnde op sprong wel een ruime overslag, maar het leed was al geleden. Maar ondanks de tegenvallende prestaties, kunnen Zoë en Janne trots zijn op zichzelf, want het bereiken van een finale is al een prestatie op zich.

Een dag later was het Maura Schrijver (Zutphen) die een poging mocht doen om zich te plaatsen voor het NK in het niveau N3. Enkele weken geleden verraste ze vriend en vijand door de hoogste score te behalen op vloer en mede dankzij een ruime stabiele balkoefening wist ze zich, met een bronzen medaille om haar nek, te plaatsen voor deze ½ eindstrijd. Helaas kon ze de de stunt die ze in Hardenberg uitvoerde niet herhalen en eindigde voor het landelijke circuit in deze halve finale. Maar een grote opsteker voor Maura was haar 6e plaats op het onderdeel sprong. Net als alle andere turnsters kan ze tevreden terug kijken op deze halve finale. Met deze ervaring rijker, is er voldoende motivatie om nog harder te werken en hier volgend jaar weer te staan

Meer berichten