GroenLinks Deventer: World Clean Up Day 2019

  Politiek

Deventer - Op zaterdag 21 september is het zover: World Clean Up Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven.

De (plastic) vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda. En dat is helaas nodig: de plastic productie neemt nog jaar op jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in rivieren en zeeën. GroenLinks Deventer organiseert ook een actie om onze gemeente een stuk schoner te maken!

Naast verschillende initiatieven welke die dag al georganiseerd worden, onder andere door bewoners en KonnecteD Deventer, willen wij als lokale politieke afdeling ook een sterk signaal afgeven tegen de vervuiling van onze gemeente. Alle inwoners, GroenLinkser of niet, zijn welkom om zich bij ons aan te sluiten.

Op 21 september 2019 verzamelen we vanaf 9.30 uur in het Rijsterborgherpark tegenover het station (ingang Vogeleiland).  Vervolgens zullen we via verschillende routes rommel opruimen op straat, in de Binnenstad en in de parken. De ochtend wordt afgesloten bij stadsstrand Meadow vanaf ongeveer 12.00, waar we al het opgeruimde afval zullen verzamelen om de ernst van het probleem te laten zien. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via https://www.plasticsoupfoundation.org/world-cleanup-day/ (klikken op het vlaggetje bij het NS-station Deventer) of actie@groenlinksdeventer.nl

Meer informatie : deventer.groenlinks.nl

Meer berichten