<p>&nbsp;Julliani Eersteling tekende in De Adelaarshorst zijn eerste profcontract: 'Ik wil bij Go Ahead Eagles het uiterste uit mezelf halen.' (Foto: Erik Pasman)&nbsp;</p>

 Julliani Eersteling tekende in De Adelaarshorst zijn eerste profcontract: 'Ik wil bij Go Ahead Eagles het uiterste uit mezelf halen.' (Foto: Erik Pasman) 

(Foto:)

Onder-21 voor Eersteling springplank naar verbintenis: ‘Mijn profdebuut had ik eigenlijk helemaal niet zien aankomen’

  Sport

Deventer - Als speler van Go Ahead Eagles Onder-21 aanhaken, je kans pakken en je profdebuut maken. Het is het verhaal van Julliani Eersteling, die een contract bij Go Ahead Eagles tekende tot en met de zomer van 2023 (met de optie op nog een seizoen).

Eersteling begaf zich met reuzenstappen door de eerste maanden van het seizoen 2020/2021. “Natuurlijk hoopte ik op een dergelijk scenario, maar in eerste instantie was het vooral mijn doel om het normale proces te doorlopen bij Go Ahead Eagles Onder-21. Maar mede door een aantal blessuregevallen kreeg ik de kans om mezelf al in de voorbereiding op het huidige seizoen te laten zien bij de eerste selectie.”

Al is de deze week negentien jaar geworden verdediger de eerste om toe te geven dat hij het heel zwaar had tijdens de voorbereiding. “Tegenwoordig woon ik in Deventer op twee minuten afstand van het stadion, maar destijds reisde ik nog dagelijks op en neer vanuit Rotterdam. Elke dag werd ik door mijn moeder naar Terwolde gebracht. Dat was een pittige periode.”


Vervolgens ging het snel met Julliani Eersteling. Zo snel zelfs, dat hij al op 11 september 2020 zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Tijdens het uitduel bij SC Cambuur (0-2 zege) viel Eersteling in de 88e minuut van de wedstrijd in. “Mijn debuut had ik eigenlijk helemaal niet zien aankomen. Mijn voordeel is misschien wel geweest dat onze selectie destijds nog niet zo groot was als nu.”

Zijn basisdebuut liet vervolgens niet lang op zich wachten. Op 26 september verscheen Julliani Eersteling aan de boorden van het IJsselmeer aan de aftrap bij FC Volendam – Go Ahead Eagles. “In aanloop naar die wedstrijd had ik van de trainer te horen gekregen dat de keuze voor de rechtsbackpositie op mij was gevallen. Boyd Lucassen was geblesseerd en ook Wout Droste was nog niet volledig fit.”

“Ik wil dit seizoen zoveel mogelijk minuten maken en er staan op het moment dat ons team me nodig heeft”, schetst Eersteling zijn doelstelling. De rechtsachter vervolgt: “Mezelf klaarstomen en de supporters laten zien wat ik kan. Ik voel me in ieder geval erg op mijn gemak binnen de spelersgroep van Go Ahead Eagles. Jay Gorter is echt een maatje van me en ook met Bradly van Hoeven, die ik goed ken vanuit onze gezamenlijke tijd bij Sparta Rotterdam, kan ik heel goed overweg. Verder heb ik een goede band met Zakaria Eddahchouri. Daarnaast praat ik veel met de ervaren spelers, zoals Jacob Mulenga en Jeroen Veldmate, die altijd klaar staan om de jongere spelers binnen onze selectie te helpen. Ik sta ook open voor hun adviezen, want ik wil bij Go Ahead Eagles het uiterste uit mezelf halen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden