Bradly van Hoeven: ‘Impact corona nu best wel even eng’


<p>Bradly van Hoeven over zijn &#39;coronaseizoen&#39; bij Go Ahead Eagles: &#39;Ik had gehoopt rond deze tijd in een volle Adelaarshorst te spelen.&#39; (Foto: Erik Pasman)</p>

Bradly van Hoeven over zijn 'coronaseizoen' bij Go Ahead Eagles: 'Ik had gehoopt rond deze tijd in een volle Adelaarshorst te spelen.' (Foto: Erik Pasman)

(Foto: )

Bradly van Hoeven: ‘Impact corona nu best wel even eng’

  Sport

Deventer - Bradly van Hoeven maakte afgelopen zomer als Spartaan op huurbasis de overstap van Het Kasteel naar De Adelaarshorst om voor Go Ahead Eagles te voetballen.

Door Bas Gotink

Aan de hand van vijf thema’s blikt hij terug op zijn eerste maanden in Deventer en kijkt hij ook alvast vooruit.

Bewogen weken
“Door de coronaperikelen zijn deze weken inderdaad wat anders dan anders. Het was wel even schrikken toen het aantal besmettingen snel opliep binnen het team. Mijn vader heeft in maart corona gehad en hij is er goed ziek van geweest, dus ik weet wat voor impact het kan hebben. Het is dus best even eng op dit moment. In korte tijd moeten sommige spelers hierdoor veel minuten maken. Dat is best pittig, maar het is gewoon niet anders. Hopelijk komt iedereen snel en fit terug!”

Bijzonder
“Een half jaar na mijn komst naar Deventer is het toch iets anders gelopen dan ik had gehoopt. Ik hoopte rond deze tijd in een volle Adelaarshorst te spelen en meer te proeven van de sfeer binnen de club en de stad. Maar door de mensen binnen de club merk ik gelukkig wel hoe bijzonder Go Ahead Eagles is.”


Terugvechten
“Sportief gezien begon het seizoen persoonlijk prima voor mij, vond ik zelf. De trainer waarschuwde me wel dat het ook zomaar kan verkeren en dat ik daarvoor uit moest kijken. Dat klopte helaas ook, want ik kwam in een klein dalletje terecht. Hoe dat kan? Dat is moeilijk te zeggen. Als dat gebeurt, is het zaak om niet gefrustreerd te raken en positief te blijven. De laatste weken gaat het gelukkig steeds beter en ben ik belangrijk voor het team. Dat voelt goed!”

Rotterdam versus Deventer
“Voordat ik op huurbasis afgelopen zomer naar Go Ahead Eagles kwam, speelde ik tien jaar lang voor Sparta Rotterdam. Beide clubs zijn redelijk vergelijkbaar, al is Sparta wel meer ‘stads’. Het is wat multicultureler en de mensen zijn wat grover. Niet op een negatieve manier; mensen accepteren het als er directer wordt gepraat. Dat is ook wel mooi. Hier zijn mensen wat vriendelijker en gaan ze nuchterder met elkaar om. Ook dat is een fijne manier van samenwerken.”

Ambities
“Toen ik op huurbasis naar Go Ahead Eagles ging, was dat niet alleen omdat het een mooie club is. De insteek van deze stap is ook om volgend jaar in de Eredivisie te spelen en dit jaar veel minuten in het betaalde voetbal te maken. Er kan in een jaar van alles gebeuren, maar ik sta nog steeds achter dat doel. Uiteindelijk moet je ook grotere ambities hebben als topsporter en dat is voor mij Europees voetbal halen. Dat kan op veel manieren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden