Go Ahead Eagles-verdediger Boyd Lucassen: ‘Voor mijn gevoel ben ik volwassener geworden’


<p>Boyd Lucassen is dit seizoen definitief doorgebroken bij Go Ahead Eagles: &#39;Vaak hoor ik van medespelers dat ze het niet prettig vinden om mij als mandekker te hebben op de training.&#39; (Foto: Erik Pasman)</p>

Boyd Lucassen is dit seizoen definitief doorgebroken bij Go Ahead Eagles: 'Vaak hoor ik van medespelers dat ze het niet prettig vinden om mij als mandekker te hebben op de training.' (Foto: Erik Pasman)

(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles-verdediger Boyd Lucassen: ‘Voor mijn gevoel ben ik volwassener geworden’

  Sport

Deventer - Het seizoen 2020/2021 is het seizoen van de doorbraak van Boyd Lucassen. Afgelopen voetbaljaargang moest de 22-jarige Lucassen het nog veelal doen met invalbeurten. Dit seizoen is de verdediger annex middenvelder onder Kees van Wonderen echter vrijwel altijd zeker van een basisplaats.

Door: Bas Gotink

 Aan de hand van vier onderwerpen vertelt Lucassen onder meer over zijn doorbraak, multi-inzetbaarheid en over zichzelf als fitnesstrainer.

‘Kort zitten, nooit opgeven en volle bak de strijd aangaan’

Doorbraak

“Vanaf september 2019 sta ik bij Go Ahead Eagles onder contract, maar dit seizoen ben ik inderdaad doorgebroken. Vorig seizoen vielen de speelminuten wat tegen, terwijl ik wel het gevoel had dat ik klaar was om veel te spelen. Dan is het zaak om geduldig te blijven en jezelf te blijven ontwikkelen. Mede door die ontwikkeling kan ik mezelf dit seizoen laten zien en speel ik veel. Voor mijn gevoel ben ik volwassener aan de bal geworden, maar ook zonder bal heb ik stappen gemaakt.”

Multi-inzetbaar

“Van oorsprong ben ik een rechtsback, maar sinds de uitwedstrijd tegen Jong PSV (begin januari, red.) word ik ook regelmatig op het middenveld ingezet. Ik wist van mezelf wel dat ik daar uit de voeten kan, maar had niet verwacht dat het zo zou uitpakken. Als ik toch een voorkeur moet geven voor een positie, is dat op dit moment de rechtsbackpositie. Dat ben ik van origine en aan de bal heb je daar een belangrijk aandeel in de opbouw. Vaak hoor ik van medespelers dat ze het niet prettig vinden om mij als mandekker te hebben op de training. Ik wil altijd kort zitten, geef nooit op en ga volle bak de strijd aan. Ik probeer mezelf fit te houden om dat zo lang mogelijk op een hoog tempo vol te houden.”

Topfit

“Ik probeer niet alleen mezelf fit te houden, maar help ook anderen daarbij. Naast mijn werk als profvoetballer ben ik namelijk fitnesstrainer. Volgens de bestaande maatregelen geef ik buiten aan twee personen per keer training. Het is geen specifiek doel om me daar helemaal in te verdiepen, maar ik wil me wel maatschappelijk blijven ontwikkelen naast mijn voetbalcarrière. Dit probeer ik ook te doen door mijn studie aan de CIOS. Door die studie ben ik onder meer een ‘gespecialiseerd fitnessinstructeur’.”

Naar boven kijken

“We staan momenteel op een mooie vijfde plaats en daarmee hebben we in ieder geval voorlopig ons doel bereikt: het spelen van de play offs. Omdat we de laatste tijd erg goed en stabiel presteren, kan je soms ook heel voorzichtig naar boven kijken. De competitie is nog lang en er kan nog van alles gebeuren. We spelen nog tegen alle ploegen die boven ons staan, dus niets is onmogelijk.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden