Contractopties van Bakker, Berden en Lucassen gelicht


<p>DORDRECHT, Riwal Hoogwerkers Stadium, 30-08-2020 , season 2020 / 2021 , Dutch Keuken Kampioen Divisie. FC Dordrecht-player Kevin Jansen (l) GA Eagles player Boyd Lucassen (r) during the match Dordrecht - Go Ahead Eagles</p>

DORDRECHT, Riwal Hoogwerkers Stadium, 30-08-2020 , season 2020 / 2021 , Dutch Keuken Kampioen Divisie. FC Dordrecht-player Kevin Jansen (l) GA Eagles player Boyd Lucassen (r) during the match Dordrecht - Go Ahead Eagles

(Foto: Erik Pasman)

Contractopties van Bakker, Berden en Lucassen gelicht

  Sport

Deventer - Aan het einde van het seizoen lopen de verbintenissen van elf Eagles-spelers af. Volgens de Nederlandse wet- en regelgeving moet Go Ahead Eagles bij sommigen van hen vóór 1 april duidelijkheid verschaffen. De club is echter met alle elf spelers in gesprek gegaan over hun situatie. Een update.

Go Ahead Eagles neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Antoine Rabillard en Wout Droste. Dit is in goed overleg met beide spelers besloten. Technisch manager Paul Bosvelt: “Zowel Antoine als Wout gaf aan het heel goed naar zijn zin te hebben bij Go Ahead Eagles. Met name Wout zag zichzelf nog wel langer spelen bij de club. Toch speelt een stap naar een (ander) buitenland bij beide spelers als ambitie in het achterhoofd.” Ook Nicolas Abdat vertrekt aan het einde van het seizoen bij Go Ahead Eagles. De linksback kwam tot dusver in ruim anderhalf seizoen tot dertien competitiewedstrijden voor de club.

In gesprek

Met de doelmannen Mitchel Michaelis en Andries Noppert gaat de club later dit seizoen opnieuw in gesprek over de toekomst. Bosvelt: “Ook met Sam Hendriks en Jacob Mulenga is afgesproken om in een later stadium verder te praten, wanneer de sportieve perspectieven voor zowel de spelers zelf als voor Go Ahead Eagles duidelijker zijn.”

‘We zijn erg te spreken over de ontwikkeling van dit drietal’

Hij vervolgt: “Datzelfde geldt voor Jeroen Veldmate. Hij is natuurlijk al wat langer aan boord en een belangrijke schakel in het veld. Toch hebben we besloten in dit stadium zijn contract voorlopig niet te verlengen. Een moeilijk besluit, maar er is op dit moment – kijkend naar de invulling van de selectie voor volgend jaar – simpelweg twijfel of we moeten verlengen en laten dat dus vanuit onze kant nog even open.”

Contractverlenging

Martijn Berden, Justin Bakker en Boyd Lucassen waren in het bezit van een aflopend contract, met een optie deze voor één jaar te verlengen. Bij alle drie spelers is deze optie nu gelicht, waardoor ze tot medio 2022 vastliggen.

“We zijn erg te spreken over de ontwikkeling van dit drietal”, geeft Paul Bosvelt aan. “Justin Bakker is een jongen met potentie. Mooi ook om Martijn Berden weer op het veld te zien na zijn blessure. We hebben er alle vertrouwen in dat hij uiteindelijk sterker terugkomt. We willen dan ook kijken of we zijn contract kunnen openbreken en verlengen.”

Datzelfde geldt voor Boyd Lucassen. “Boyd heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot onbetwiste basisspeler”, geeft de technisch manager aan. “Wij zijn blij hem in ieder geval volgend jaar weer aan boord te hebben en gaan kijken of we ook zijn contract kunnen verlengen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden