Sam Beukema maakt overstap naar AZ


<p>Sam Beukema (links) viert samen met Wout Droste een van de goals die hij dit seizoen voor Go Ahead Eagles maakte. (Foto: Erik Pasman)</p>

Sam Beukema (links) viert samen met Wout Droste een van de goals die hij dit seizoen voor Go Ahead Eagles maakte. (Foto: Erik Pasman)

(Foto: )

Sam Beukema maakt overstap naar AZ

  Sport

Deventer - Go Ahead Eagles heeft met AZ overeenstemming bereikt over de transfer van Sam Beukema. De verdediger maakt na afloop van het huidige seizoen de overstap naar de Alkmaarders.

Sam Beukema is net als vorig seizoen onbetwist basisspeler bij Go Ahead Eagles. Onlangs kroonde hij zich als allereerste verdediger ooit tot de ‘Beste Speler van de Periode’ in de Keuken Kampioen Divisie. 

‘Iedereen zal begrijpen hoe ik straks het liefst afscheid neem...’

“Uiteraard verlaat je de club van je stad niet zomaar”, vertelt Beukema, die in Deventer nog een contract tot medio 2023 had. “Maar als een mooie topclub als AZ zich meldt, is dat een kans die je niet laat lopen. Ik ben blij en trots dat ik deze mooie stap kan gaan zetten, en ben iedereen die me de afgelopen jaren geholpen heeft in mijn ontwikkeling erg dankbaar.”

Honger naar succes

Verdere woorden over zijn vertrek bewaart Sam graag voor als het moment zover is. Want – zo haast hij zich te zeggen – hij is zeker nog niet weg. “Vorige week woensdag was het met de medische keuring en de presentatie in Alkmaar even een dag die in het teken stond van mijn transfer, maar momenteel s het gewoon weer Go Ahead Eagles waar ik mee bezig ben”, zegt hij. “We hebben nog alles om voor te spelen dit seizoen en er wachten ons bovendien in korte tijd prachtige wedstrijden. De honger naar succes was al maximaal, maar krijgt nu een extra laag. Want iedereen zal begrijpen op welke wijze ik het liefst afscheid neem…”

Lichtend voorbeeld

Paul Bosvelt, technisch manager van Go Ahead Eagles, sluit zich helemaal aan bij de woorden van de centrale verdediger. “Ik denk dat iedereen Sam deze overgang ontzettend gunt. Hij heeft er keihard voor gewerkt, vanaf de jeugdopleiding tot waar hij nu staat. Voor ons als club is het mooi dat een jeugdexponent een stap als deze maakt. Sam geldt op alle fronten als lichtend voorbeeld voor de jongens die nu in de Voetbalopleiding actief zijn.”

Sam Beukema maakte in 2009 de overstap van VV Diepenveen naar de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Op 8 september 2017 debuteerde hij in het eerste elftal tijdens het thuisduel met FC Volendam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden