<p>Jan Kromkamp (in het midden) heeft plaatje 254 in het Go Ahead Eagles Voetbalplaatjesalbum. 'Dat ik in dit album sta, is alleen maar bijzonder.'</p>

Jan Kromkamp (in het midden) heeft plaatje 254 in het Go Ahead Eagles Voetbalplaatjesalbum. 'Dat ik in dit album sta, is alleen maar bijzonder.'

(Foto:)

Jan Kromkamp had maar één doel bij terugkeer: promoveren

  Sport

Deventer - Ze vliegen over de toonbank: de Go Ahead Eagles-voetbalplaatjes! Van de huidige selectie tot legendarische trainers, van alle logo’s tot prachtige sfeeracties: ze komen allemaal voorbij. Achter elk plaatje zit een verhaal, zoals bij plaatje 254 van Jan Kromkamp.

Door Bas Gotink

Jan Kromkamp is een van de jeugdexponenten van de club die na zijn tijd bij Go Ahead Eagles voor Oranje heeft gespeeld, wat hem een mooi plekje heeft opgeleverd in het Voetbalplaatjesalbum.

Spaar je de plaatjes zelf, Jan? 

Absoluut! We doen met de kinderen altijd boodschappen bij de plaatselijke Jumbo, waar we er bijna mee worden doodgegooid, haha. Als vrienden plaatjes dubbel hebben, wordt er flink geruild. Je merkt echt dat het een succes is in de omgeving. Dat je zelf in dit mooie album staat, is alleen maar bijzonder.

Je hebt het Eagles-plaatje te danken aan je interlands voor Oranje. Daarnaast heb je een prachtige clubcarrière gehad. 

Met een mooi gezelschap sta ik bij de Oranje-internationals in het album, ja. Het is iets waar ik heel trots op ben. Ik heb bij een paar mooie clubs mogen spelen, inderdaad. Bij AZ hebben we het in de toenmalige UEFA Cup geschopt tot de laatste vier, waar we helaas in de laatste seconden werden uitgeschakeld. De FA Cup winnen met Liverpool was ook prachtig, het volksfeest wat toen losbarstte in de stad was ongekend. Het leek een beetje op het promotiefeest van Go Ahead Eagles in 2013, maar dan twintig keer zo groot natuurlijk.

‘De hunkering naar promotie was zó groot na zeventien jaar’

Dat promotiefeest was een schitterende afsluiting van je voetbalcarrière. 

Zeker. Toen ik in 2011 terugkwam in Deventer, had ik maar één doel: promoveren naar de Eredivisie. Ik kwam niet om alleen nog maar een beetje te ballen, ik had een heel duidelijk doel gesteld. Dat het doel uiteindelijk is behaald, is een droom die uitkomt. Helaas speelde ik het laatste jaar niet veel vanwege aanhoudende blessures. Het liefst had ik als aanvoerder ‘de schaal omhoog willen houden’, maar als je dan op De Brink die supporters ziet, maakt dat alles goed. Wat een gigantisch feest was dat. De hunkering was zó groot na zeventien jaar!

Vervolgens heb je nog jarenlang trainerservaring op kunnen doen bij de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding.

Een ontzettend leerzame tijd was dat. Op dit moment ben ik trainer bij het eerste van CSV Apeldoorn. Een ontzettend leuke club met jonge, talentvolle spelers. Daarnaast train ik mijn beide kinderen bij SV Twello Onder-13, dat is ook heerlijk. Ik maak gewoon keuzes op gevoel en dat is de reden waarom ik deze mooie functies heb. Ik geniet er elke dag van om als trainer op het veld te staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden