Logo deventerpost.nl


Het kampioensteam van BC IJsselstad bestaat uit Somrak Doornebosch, Maurice Frijns, Cecilla Hutten, Amy Nguyen en Laura Tijkorte.
Het kampioensteam van BC IJsselstad bestaat uit Somrak Doornebosch, Maurice Frijns, Cecilla Hutten, Amy Nguyen en Laura Tijkorte.

Deventer badmintonners strijden om plek op NK

  Sport

DEVENTER - Het tweede team van badmintonclub IJsselstad uit Deventer kan komende zaterdag het toch al succesvolle seizoen extra glans geven. De badmintonners die kampioen werden in de hoofdklasse van regio oost strijden dan in Hengelo om een plek op het nationaal kampioenschap voor regioteams.

BC IJsselstad won dit competitieseizoen alle 14 wedstrijden in de hoofdklasse van regio oost. Daarmee werd het team afgetekend kampioen. Zaterdag 22 april kunnen de Deventenaren zich kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap met de kampioenen uit alle regio's. Daarvoor moet IJsselstad afrekenen met BC Orion uit Enschede, de kampioen uit de andere hoofdklassepoule uit regio oost, en Elo United uit Hengelo, dat een wildcard kreeg voor de regionale teamkampioenschappen.

IJsselstad speelt zaterdagmiddag in Hengelo eerst tegen Orion. Aan het begin van de avond volgt de wedstrijd tegen Elo United. Beide ontmoetingen gaan over vijf partijen: een mannendubbel, een vrouwendubbel, een mannenenkel, een vrouwenenkel en een gemengd dubbel. Het team dat bovenaan eindigt in deze poule van 3 clubs, mag in juni uitkomen op het NK dat plaatsvindt in Zutphen. Het kampioensteam van BC IJsselstad bestaat uit Somrak Doornebosch, Maurice Frijns, Cecilla Hutten, Amy Nguyen en Laura Tijkorte.
 

Reageer als eerste
Meer berichten