Sportieve activiteiten tijdens Koningsspelen 2016
Sportieve activiteiten tijdens Koningsspelen 2016 (Foto: Peter Vos/Foxhusky)

Koningsspelen Deventer in teken van EK Voetbal voor vrouwen

  Sport

DEVENTER - De Koningsspelen 2017 vindt dit jaar plaats op vrijdag 21 april. In totaal doen er in Deventer 9.373 kinderen mee. Aan het Koningsspelen sportaanbod van Sportbedrijf Deventer doen 6.943 kinderen mee verspreid over verschillende locaties in de stad.

Het bovenbouw programma start met een groots ontbijt voor 2.000 kinderen in het Speelparadijs in De Scheg. Burgemeester Andries Heidema verricht de officiële opening samen met Bert Boerman van de Provinciale Staten, wethouder Robin Hartogh Heys en Sjors Lommers van Sportbedrijf Deventer. 

Op verschillende locaties in de stad zijn er sportieve activiteiten. In Sport- & Belevingscentrum De Scheg bieden sportverenigingen clinics aan. Zo zijn v.v. Avior, BC IJsselstad, DRC The Pickwick Players, TC Park Braband en AV Daventria 1906 aanwezig. Het Speelparadijs op de ijsbaan is omgetoverd tot een EK Experience waarin kinderen een voetbaltechnisch parcours kunnen doorlopen. De kinderen ontvangen tevens een stempelkaart waarmee zij deze zomer één keer gratis toegang hebben tot het Speelparadijs.

Nieuw in het programma is dit jaar de locatie Borgelerbad. Het zwembad is op vrijdag 21 april omgetoverd tot een parcours van oefeningen waarbij kinderen kennis maken met reddingszwemmen met Reddingsbrigade Deventer. Zeer belangrijk in onze waterrijke stad!

Voor de groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8 is er een tienkamp ontwikkeld. Basisscholen in Deventer ontvangen voor de tienkamp van de onderbouw leskaarten met onder andere voetbalspelen die ingaan op het EK Vrouwenvoetbal. Aan het bovenbouw programma doen 3.006 kinderen mee in een ochtend- en middagprogramma. Daarnaast hebben de basisscholen een materiaalpakket ontvangen.

Onder begeleiding maken de kinderen in de Scheg en het Borgelerbad kennis met het sportaanbod van lokale sportverenigingen. Op deze manier vinden zij tijdens de Koningsspelen makkelijk een sport die bij hen past en raken zij bekend met de verenigingen. Op de website www.sportindeventer.nl kunnen kinderen zich aanmelden voor verschillende proeftrainingen bij sportverenigingen.

Meer berichten