Logo deventerpost.nl


Het gezicht van Sam Hendriks straalt één en al ongeloof uit nadat hij op 17 februari 2017 een opgelegde kans heeft gemist tegen Roda JC. (Foto: Erik Pasman).
Het gezicht van Sam Hendriks straalt één en al ongeloof uit nadat hij op 17 februari 2017 een opgelegde kans heeft gemist tegen Roda JC. (Foto: Erik Pasman). (Foto: Erik Pasman)

Seizoen van vreugde, hoop, frustratie en ongeloof

  Sport

DEVENTER – Na één seizoen in de Eredivisie speelt Go Ahead Eagles volgend seizoen weer in de Jupiler League. Het Eredivisieseizoen 2016/2017 van de Deventenaren laat zich samenvatten door een mix van emoties: van uitzinnige vreugde tot schaamte en van hoop tot bittere teleurstelling.

Het seizoen 2016/2017 voerde spelers, staf en supporters van Go Ahead Eagles onder andere langs de volgende wedstrijden en bijkomende emoties:

Pijn en vreugde
Go Ahead Eagles blameert zich in eigen huis door in het KNVB-bekertoernooi te verliezen van De Jodan Boys. De ploeg van trainer Hans de Koning kan niet voorkomen dat er op 25 oktober 2016 een pijnlijke 1-2 nederlaag wordt geleden tegen de amateurs uit Gouda. Het contrast met het duel van 6 november 2016 is groot. Een hartstochtelijk spelend Go Ahead Eagles brengt Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen toe en wint met 1-0 van de latere landskampioen.

Opluchting en ongeloof
Na een reeks van acht wedstrijden zonder overwinning zorgt een uitzege bij NEC voor opluchting bij Go Ahead Eagles. Het wordt op 4 februari 2017 in Nijmegen 1-2 voor de Deventenaren. In het daaropvolgende duel wordt in De Adelaarshorst ook ADO Den Haag met 3-1 verslagen. Tegen Roda JC lijkt Go Ahead Eagles op 17 februari 2017 hard op weg naar de derde zege op rij. De Deventenaren creëren kans op kans, maar verzuimen te scoren. Doordat de Limburgers twintig minuten voor tijd wel doel treffen, wordt een 1-0 nederlaag geleden.

Hoop en schaamte
Op 19 maart 2017 verliest Go Ahead Eagles in eigen huis ook de tweede IJsselderby van het seizoen: 1-3 tegen PEC Zwolle. Het is voor de Deventenaren de laatste wedstrijd onder trainer Hans de Koning, die enkele dagen na de nederlaag op non-actief wordt gezet. De eerste wedstrijd onder interim-trainer Robert Maaskant biedt nieuwe hoop: Go Ahead Eagles wint met 1-2 bij FC Twente. Drie dagen na de zege bij FC Twente verlaat Go Ahead Eagles De Kuip met het schaamrood op de kaken. De Deventenaren krijgen tegen Feyenoord alle hoeken van het veld te zien en druipen af met een 8-0 nederlaag.

Frustratie en verbittering
Wat de dag van de ommekeer had moeten zijn, wordt op 8 april 2017 een dag vol frustratie. Door een onterechte rode kaart voor Elvis Manu in de vijftiende minuut speelt Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst een verloren strijd tegen Heracles Almelo en verliest met 1-4. Door een 4-0 nederlaag in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax valt op zondag 7 mei 2017 het doek definitief voor Go Ahead Eagles. De Deventenaren degraderen na één jaar in de Eredivisie weer naar de Jupiler League.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten