Logo deventerpost.nl


'Een beetje bouler speelt petanque' (fotografie: Kees Goedhart / Petanque vereniging de Gooiers Hilversum)
'Een beetje bouler speelt petanque' (fotografie: Kees Goedhart / Petanque vereniging de Gooiers Hilversum)

NK Petanque Doubletten 2017 naar Deventer

  Sport

DEVENTER - Het is Jeu de Boules-vereniging DBC Karrodeux gelukt. Voor het eerst sinds het Nederlands Kampioenschap Petanque Doubletten Dames, Heren en Jeugd  komen er meer dan honderd teams naar Deventer om te gaan strijden voor de nationale titel Petanque.

Voorzitter Corry Peters: ,,Dit is uniek in onze verenigingsgeschiedenis om een dergelijk prestigieus toernooi in huis te mogen halen en al een hele eer om de meer dan honderd teams te mogen gaan verwelkomen. We zijn al maanden intensief bezig met de toernooicommissie om alles in goede banen te leiden. Burgemeester Andrie Heidema zal het toernooi zaterdag 20 mei om 10.00 officieel gaan openen.  Wij nodigen heel Nederland uit om op 20 en 21 mei 2017 het NK bij te wonen op Sportpark Borgele, Bredenhorst 189 te Deventer, aanvang wedstrijden 10.00 uur."

,,Het clubhuis van DBC Karrodeux heeft 48 banen buiten. Dat is een capaciteit die nodig is om op een professioneel niveau een NK te kunnen organiseren", aldus Corry Peters.

De winnaars van vorig jaar waren binnen de categorie Heren: Kees Koogje en Noel Kempeneers, bij de Dames: Lieke van der Voort en Linsey Bakens en in de categorie Jeugd: Jobbi Schefferli en Wessel Geertse. Zij zullen in Deventer hun titel gaan verdedigen.

Karrodeux wil graag reclame maken voor dit grandioze toernooi en roept Jeu de Boulers en sympathisanten in heel Nederland op om de leukste Jeu de Boules video of vlog in te sturen naar Olivier@hetmediarijk.nl. Humor kan beloond worden! Deze filmpjes worden geplaatst op facebook. De leukste video krijgt 2 VIP NK-kaarten voor zaterdag 20 mei 2017. De tweede prijs is een workshop filmen met de mobiele telefoon, do's and dont's. De derde prijs is een workshop petanque (10 prijzen). Ook voor degene die de facebookpagina 'leuk' vinden en delen met hun vrienden liggen er middels een lotingssyteem een workshop filmen met de mobiele telefoon, do's and dont's (3 prijzen).

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten