Logo deventerpost.nl


Bij FC RDC in Deventer spelen inmiddels ruim 100 meiden en vrouwen met veel plezier. De club neemt vrouwenvoetbal dan ook serieus. (foto Kirsten Lindt)
Bij FC RDC in Deventer spelen inmiddels ruim 100 meiden en vrouwen met veel plezier. De club neemt vrouwenvoetbal dan ook serieus. (foto Kirsten Lindt) (Foto: Kirsten Lindt)

Open trainingsavond vrouwenvoetbal FC RDC

  Sport

DEVENTER - Wie het vrouwenvoetbal bij FC RDC wil ervaren is welkom op woensdag 31 mei, vanaf 19.00 uur. FC RDC organiseert een open training voor vrouwen vanaf 17 jaar (tot oneindig). Dames met en zonder ervaring zijn welkom. De training onder leiding van hoofdtrainer Aat Booij vindt plaats op het hoofdveld van FC RDC, aan de Bredenhorst 183. 

Vrouwenvoetbal is hot en serious business! Het is de afgelopen jaren de snelst groeiende sport onder meiden en vrouwen in Nederland. Bij FC RDC, in onze mooie voetbalstad Deventer, spelen inmiddels ruim 100 meiden en vrouwen met veel plezier. De club neemt vrouwenvoetbal dan ook serieus. Het is met meerdere damesteams een van de speerpunten van de club. Dat werpt zijn vruchten af. Zo is bijvoorbeeld Dames 1 zaterdag 13 mei na een spannende wedstrijd (2-2, KOSC) 2e geworden in haar klasse. Het team is onder leiding van trainer Aat Booij (voormalig Klarenbeek) ongeslagen gebleven in de 2e seizoenshelft. 

In heel Nederland zijn ruim 153.000 meiden en vrouwen lid van de KNVB en spelen bijna 6.800 meiden- en vrouwenteams wedstrijden in competitieverband. En dat is volgens de FC RDC niet zo gek. Meiden en vrouwen brengen spelplezier, sfeer, harmonie en een nieuwe dynamiek op de velden. Ze geven het voetbal een nieuwe stimulans en maken het verenigingsleven rijker en spannender. Dat beaamt ook trainer Aat Booij. Bovendien verwijst hij naar de promofilm die dit jaar voor het vrouwenvoetbal bij RDC is gemaakt: bit.ly/promodamesRDC

Met ervaren en enthousiaste gediplomeerde trainers wil RDC, zowel op recreatief vlak als op prestatieniveau, dè vereniging in Deventer zijn waar vrouwen zich thuis voelen. Daarin investeert de club. Bovendien organiseren club en dames zelf ook toernooien, teamuitjes en andere activiteiten. De damesteams hebben een mooie mix van jong (start ca. 16) en oud (zelfs boven de 40), met zowel ervaren als minder ervaren speelsters.

Voor wie het vrouwenvoetbal bij FC RDC zelf wil ervaren, met of zonder ervaring: kom naar de open trainingsavond op 31 mei bij FC RDC (Bredenhorst 183). Ontvangst met welkomstwoord: 19.00 uur. Training op hoofdveld: 19.30 – 21.00 uur. De training is gratis, en inclusief een drankje na afloop in de kantine. Dan is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen aan trainer Aat Booij. 
Meer weten of aanmelden? Neem contact op met trainer Aat Booij. Tel. 06-536 773 21 of aat.booij@assaabloy.nl
 

Reageer als eerste
Meer berichten