Go Ahead Eagles Onder-17, Onder-14 en Onder-13 hadden afgelopen weekeinde alle reden tot juichen. (Foto: Erik Pasman)
Go Ahead Eagles Onder-17, Onder-14 en Onder-13 hadden afgelopen weekeinde alle reden tot juichen. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

'De Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles staat er goed op'

  Sport

DEVENTER - Zilver voor Onder-13 tijdens het Lesley Boerebach Toernooi in Lelystad, nét geen brons voor gelegenheidsteam Onder-14 tijdens het Golden Talent Tournament in Twello en de volgende ronde van de nacompetitie voor Onder-17. De Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles kan terugkijken op een geslaagd voetbalweekeinde.

Na nederlagen tegen Kawasaki Frontale en Benfica herpakte Go Ahead Eagles Onder-14 zich op het Golden Talent Tournament tegen AZ (1-0 winst) en Lazio Roma (6-0 zege). Goed voor een plek in de halve finale tegen Anderlecht (1-1), die de Belgen na een bloedstollende shoot-out (10-9) wonnen. In de troostfinale was Benfica met 1-0 te sterk voor Go Ahead Eagles.

"Als je in dit deelnemersveld met soms leuk voetbal en goede wedstrijden tegen Anderlecht en Benfica vierde wordt, mag je heel tevreden zijn", vond trainer Jan Kromkamp. "We hebben ons kranig geweerd en het uiteindelijk fantastisch gedaan. Leuk voor de jongens om eens zo'n toernooi met aansprekende tegenstanders mee te maken." Ajax kroonde zich tot winnaar door Anderlecht in de finale met 1-0 te verslaan. De nummers vijf tot en met tien in de eindrangschikking waren respectievelijk Vitesse, het nationale team van Maleisië, Kawasaki Frontale, AZ, Liverpool en Lazio Roma. Toernooi-organisator Kris Kempers: "Vanuit voetbaltechnisch oogpunt konden we ons geen mooiere finale wensen. Ajax en Anderlecht behoren in de leeftijdscategorie Onder-14 tot de beste ploegen ter wereld."

Go Ahead Eagles Onder-13 kende op het Boerebach Talententoernooi in de poulefase weinig moeite met Roda JC, Excelsior, SV Lelystad '67 en Swift '64. In de kwartfinale was de ploeg met 1-0 te sterk voor Almere City FC, waarna in de halve finale moeiteloos werd afgerekend met FC Twente (4-0). De finale tegen AZ (1-1) ging verloren na strafschoppen. "Maar wij speelden AZ weg en kregen een handvol goede kansen", blikte Go Ahead Eagles-trainer Ugur Yildirim terug. Niet genoeg voor de winst, wél voor de complimenten van de trainer van de tegenstander. "We hebben het heel goed gedaan", vervolgde Yildirim. "Ik ben trots op mijn spelers. Dit weekend bewijst dat we er als voetbalopleiding, met een bescheiden budget, goed op staan." Buitenspeler Bruno van den Dungen van Go Ahead Eagles werd uitgeroepen tot speler van het toernooi.

Met veel strijd schakelde Go Ahead Eagles Onder-17 de leeftijdgenoten van Roda JC uit in de nacompetitie. In Kerkrade waren de Deventenaren met 3-1 te sterk, nadat de Limburgers een week eerder nog met 1-0 hadden gewonnen in Wesepe. Het was genoeg voor Go Ahead Eagles om de halve finale om promotie naar de eerste divisie te bereiken. In dat tweeluik, aanstaande zaterdag en de zaterdag daarop, wacht Roda '46 uit Leusden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden