Logo deventerpost.nl


Europese Kampioenschappen KanJam, Erwin Jonkman in opperste concentratie om te scoren.
Europese Kampioenschappen KanJam, Erwin Jonkman in opperste concentratie om te scoren.

Op weg naar de wereldtitel KanJam

  Sport

DEVENTER – KanJam is in Bathmen uitgegroeid tot een topsport. Verschillende teams hebben de afgelopen jaren in competitieverband KanJam met succes beoefend. Op 12 augustus 2017 start het - Hollandia® Bicycles Team Battum - op de wereldkampioenschappen in North Tonawanda, in de staat New York, Verenigde Staten.

Maurice Laarhoven & Erwin Jonkman zijn de Europese kampioenen 2017. In een speelveld van meer dan 100 teams strijden zij om de wereldtitel. KanJam een sport die al jaren actief wordt gespeeld in de Verenigde Staten en is overgewaaid naar Europa in de jaren '90. KanJam wordt gespeeld in sets van 21 punten, met twee maal twee spelers, twee tonnen en een frisbee. De punten worden behaald door in het spel van de tegenstander de frisbee in de ton te 'jammen'.

De opbouw is drie punten voor het werpen van de frisbee die landt in de ton; twee punten voor de frisbee die door een tikkie van de tegenstander in de ton landt en één punt als de frisbee tegen de ton aankomt. Juist het einde van de set is een spektakel, omdat de 21 punten cruciaal zijn voor de winst. Op 10 augustus reizen Maurice en Erwin naar North Tonawanda in de Verenigde Staten, om daar de felbegeerde titel van 'WorldChampion KanJam' te veroveren.

Hollandia® Bicycles is de hoofdsponsor van Team Battum. De wedstrijden en finale vinden plaats op 12 augustus 2017. Met de overige sponsoren Artgroup, Care2work, Print4textiel, Stijl en 123Wonen kunnen Maurice & Erwin zich volledig richten op de voorbereiding van dit toernooi. De conditie van de spelers wordt op peil gehouden met tennis, wielrennen en mountainbiken.

Reageer als eerste
Meer berichten