Logo deventerpost.nl


Jeu de boulestoernooi voor horeca op de Brink

  Sport

DEVENTER - Dit jaar houdt de Deventer jeu de boulesclub Karro-Deux op zondag 20 augustus voor de zesentwintigste maal het traditionele André's Bacchustoernooi voor de Deventer horecaondernemingen.

In 1991 is door André Slingschröder het initiatief genomen om jeu de boulesteams van de Deventer horecabedrijven met elkaar te laten strijden om de Bacchus Wisselbokaal. Het is uitgegroeid naar een grootse jaarlijkse ontmoeting in Franse sferen op de Brink. Ter nagedachtenis aan de initiatiefnemer is na zijn overlijden zijn voornaam toegevoegd aan de naam van het toernooi: "André's Bacchustoernooi".
De deelnemende horecabedrijven kunnen meerdere teams inschrijven. Omwille van de sportiviteit mag per team slechts één speler lid zijn van een jeu de boulesvereniging. Elk team speelt vijf wedstrijden van dertig minuten. De tegenstander is door loting bepaald. Het bezit van de Bacchus Wisselbokaal zal dit jaar worden verdedigd door de winnaars van vorig jaar: team Ristorante Bella Roma 2 en team Sirtaki 1.
Het André's Bacchustoernooi start zondag 20 augustus om 11.00 uur met de voorrondes; deze duren tot circa 15.00 uur, waarna de kwart- en halve finales zullen worden gespeeld. De finale is gepland om circa 17.00 uur. Daarna worden de prijzen uitgereikt en natuurlijk ook de wisselbekers voor de winnaars. Voor dit toernooi wordt op die dag de Brink omgetoverd in een jeu de boulesterrein met maar liefst 36 banen. Daarop is ruimte voor 216 spelers.

Reageer als eerste
Meer berichten