Logo deventerpost.nl


Debutant Dennis Hettinga weet Kevin Visser in zijn buurt tijdens Go Ahead Eagles – FC Volendam. (Foto: Erik Pasman)
Debutant Dennis Hettinga weet Kevin Visser in zijn buurt tijdens Go Ahead Eagles – FC Volendam. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Geboren Deventenaar Dennis Hettinga geniet van profdebuut

  Sport

Deventer - Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen veroverde Dennis Hettinga afgelopen zomer een vaste plaats in de eerste selectie van Go Ahead Eagles. Inmiddels tekende hij zijn eerste profcontract in Deventer en maakte afgelopen vrijdag zijn debuut in het profvoetbal tegen FC Volendam.

"Mijn debuut was een heel mooie ervaring, waar ik lang voor heb moeten werken", zegt Hettinga, die medio 2015 de overstap maakte van Rohda Raalte naar het beloftenteam van Go Ahead Eagles. "Ik speelde in het seizoen 2013/14 nog bij Helios in de Derde Klasse en heb het profvoetbal via een omweg bereikt. Bij de beloften van Go Ahead Eagles heb ik me de afgelopen twee jaar verder ontwikkeld. Eerst als linksbuiten, het laatste half jaar als rechtsback."

Als linksback debuteerde de geboren en getogen Deventenaar afgelopen vrijdag tegen FC Volendam in het basiselftal van Go Ahead Eagles. "Vorige week keek ik eens om me heen op het trainingsveld. Wie van de verdedigers is fit en wie niet? Ik hoopte dat ik zou spelen, maar wist het natuurlijk niet zeker. Totdat ik er op woensdag tijdens de afsluitende partijvorm al een beetje lucht van kreeg dat ik tegen FC Volendam in de basis zou starten. Op donderdag kreeg ik het vervolgens definitief te horen."

Licht gespannen begon Dennis Hettinga afgelopen vrijdag aan de warming-up. "Vervolgens stond ik vlak voor de aftrap in de spelerstunnel en kwam het besef: 'Nu moet het wel gaan gebeuren.' Ik heb de wedstrijd zo nuchter mogelijk benaderd en zodra het eerste fluitsignaal klonk, viel de spanning voor een groot deel weg. Na een kwartier spelen voelde het eigenlijk al heel normaal en leek het alsof ik al meerdere duels achter de rug had in het eerste elftal van Go Ahead Eagles."

Tijdens zijn vuurdoop in het eerste elftal had Hettinga de taak om de dreiging van voormalig Eagles-speler Luis Pedro te beteugelen. Verder kwam hij in de persoon van Volendam-spits Teije ten Den een oud-ploeggenoot tegen in het veld. "Ik vond dat ik Pedro wel aardig in bedwang hield", meent Hettinga. "Met Teije heb ik vlak voor de wedstrijd kort gesproken en na afloop van het duel gaf hij me een compliment voor mijn spel."

Klein minpuntje rond het debuut van Hettinga was het resultaat van Go Ahead Eagles, dat tegen FC Volendam niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. "Er is voor ons nog werk aan de winkel", weet de kersverse debutant. "Op een of andere manier viel alles binnen ons team minder goed samen dan tijdens ons eerste thuisduel tegen NEC. Tegen SC Cambuur moeten we aanstaande vrijdag in De Adelaarshorst vol voor de drie punten gaan."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox