Logo deventerpost.nl


Badmintonners IJsselstad draaien bovenin mee in competitie

  Sport

De badmintonners van BC IJsselstad uit Deventer staan er na vier wedstrijden goed voor in de vierde divisie van de landelijke competitie. Team 1 won dit weekend uit met 8-0 van BC Assen en voert dankzij dat resultaat de ranglijst aan. Team 2 versloeg in eigen huis BC Mariken 2 uit Nijmegen met 5-3 en behield daarmee de ongeslagen status in de vierde divisie.

In Assen kwam BC IJsselstad 1 razendsnel op voorsprong. Door ziekte bij de tegenstander moest die de vrouwendubbel al na een halve game opgeven. Ook een vrouwenenkel en een gemengd dubbel gingen daardoor automatisch naar de Deventenaren. Mozes Residay en Alfred Liefers wonnen vervolgens in drie games de mannendubbel.

Na een uur spelen stond het 6-0 nadat Paul de Kuyper en Esmee van den Beld beiden hun enkelpartij wisten te winnen. Mozes Residay pakte daarna ook zijn single en het achtste punt werd zeker gesteld door het gemengd dubbel Alfred Liefers en Esmee van den Beld. De 8-0 zege betekent dat IJsselstad aan kop gaat in de poule.

In de thuiswedstrijd van team 2 tegen BC Mariken uit Nijmegen was na de twee dubbels de stand in evenwicht. De mannendubbel was in drie games voor IJsselstad, de vrouwendubbel ging eveneens in drieën naar de uitclub. Daarna liep IJsselstad rap uit. Maurice Frijns, Amanda Foss, Somrak Doornebosch en Cecilla Hutten wonnen alle vier hun enkelspel: 5-1.

Helaas lukte het niet ook nog de gemengd dubbels in winst om te zetten. Beide partijen gingen in drie spannende games naar de Nijmegenaren. De wedstrijd eindigde hierdoor in 5-3. IJsselstad 2 is na vier wedstrijden in de vierde divisie nog ongeslagen en handhaaft zich daardoor aan kop van de ranglijst.

Meer berichten


Shopbox