Logo deventerpost.nl

Nieuwe training Loop-je-lichter voor mensen met psychische klachten

  Sport

Deventer - Lopen helpt om je hoofd leeg te maken. Daarom start er op maandag 30 oktober en donderdag 2 november een (hard-)looptraining voor mensen met lichte psychische klachten zoals somberheid, piekeren, onzekerheid en angst en spanning en stress. De looptraining maakt onderdeel uit van Loop je lichter, een samenwerking tussen Mindfit en Atletiek Vereniging Daventria en is tevens onderdeel van Samen Gezond in de Stad!

Lopen helpt om je hoofd leeg te maken. Daarom start er op maandag 3Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich op termijn beter voelen dankzij hardlopen. Door de invloed van de endorfine die vrijkomt is het effect van ontspanning en afleiding direct na een training voelbaar. Samen met andere lopen, ter ondersteuning bij somberheid, burn-out of bij stressklachten. Goede begeleiding is aanwezig, in opbouw, gebruik van spieren en omgaan met eigen grenzen.

Samen met de andere deelnemers gaat u joggen en hardlopen onder begeleiding van een trainer van Atletiekvereniging Daventria. De trainers besteden aandacht aan de opbouw van de conditie en geven looptraining. U hoeft geen goede lichamelijke conditie te hebben, de training sluit aan bij uw mogelijkheden. Er is geen doel behalve lekker in beweging zijn.

De looptraining vindt plaats op de baan bij AV Daventria in sportpark keizerslanden. U kunt 4 keer kosteloos meetrainen. Er start een groep op maandag en een groep op donderdag. De tijd is van 16.00 – 17.00 uur.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Mindfit per mail wmo@mindfit.nl of telefonisch: 038 4675680. U krijgt een gesprek vooraf aan de training.

Meer berichten


Shopbox