Logo deventerpost.nl


Foto: Monica Sluiseman

Sportieve Kick-off van het Olympisch jaar voor Deventer Sportploeg

  Sport

Deventer - Nog ruim een half jaar en dan is het zover: de Nationale Special Olympics in de Achterhoek. Heel veel sporters met een verstandelijk beperking kijken al reikhalzend uit naar dit mooie driedaagse evenement.

Zondagmiddag was er - in de tot Olympische Sporthal omgebouwde hal van TCR Tours - een sportieve Kick-off met deelnemers, coaches, supporters én partners.  Ruim honderd mensen zijn aanwezig in de hal. Ze worden van overheerlijke hapjes en drankjes voorzien door medewerkers van het Deventer Volkshuis.

Met een aantal partners: TCR Tours, KonnecteD, Deventer Volkshuis, Goal Promotions en Movido worden de overeenkomsten ondertekend voor de jaren 2017-2018. Alle partners krijgen een sticker met hun logo om op de Iedereen Actief-bus te plakken. Zo kunnen ze overal waar de bus komt hun betrokkenheid bij de Deventer Sportploeg  laten zien. Daarna is het tijd voor het sportieve werk.

Geld verdienen
De partners die vandaag de overeenkomst ondertekenen staan garant voor mooie bijdragen voor deelname aan de Special Olympics in 2018. Maar… de sporters moeten er wel iets voor doen! 
Alle aanwezige partners (en hun medewerkers) hebben een enveloppe gekregen met geld. Ze nodigen spelers uit om een wedstrijdje met ze te doen en daarmee kunnen de sporters € 50 of € 100 verdienen. Dát laten ze zich geen twee keer zeggen! Er wordt gevoetbald, gebadmintond, getafeltennist en nog veel meer. Sommige aanwezigen bedenken een nieuwe tak van sport en gaan armpje drukken of kijken wie het snelst een drankje kan halen. Het mag allemaal, mits het geld oplevert!

Eindbedrag
Dat doet het natuurlijk: de sporters zijn absoluut fanatiek. Ze sporten dat het een lieve lust is en  en eurobriefje na eurobriefje verdwijnt in de speciale doos. 'We hebben de buschauffeurs helemaal moe gemaakt!', vertelt Melissa, een van de tafeltennissers. En met resultaat, want aan het eind van de middag staat de teller op € 18.700. Een geweldig bedrag, maar het wordt nog veel mooier, want de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind doet daar nog eens € 7500 bij! 
'Daarmee zijn we een heel eind op weg om de begroting sluitend te krijgen', lacht voorzitter Kees van Hoof. 'We zijn er nog niet, maar het grootste deel hebben we bij elkaar. Dat is fijn: nu kunnen we ons ook richten op de organisatie van de deelname in 2018. Want de sporters kunnen niet wachten!'

Partners
De Deventer Sportploeg zou niet met zo'n grote ploeg sporters naar de Special Olympics kunnen zonder de steun van de vaste partners. Elk voor zich hebben ze hun eigen redenen om de ploeg te ondersteunen. Bas Roescher, directeur van TCR-Tours. 'We zijn al heel erg lang vaste partner van de Deventer Sportploeg. Het is altijd een feestje om te zien hoe ze plezier hebben aan het sporten. Ik verheug me nu al op de Special Olympics in 2018!'
Alfred Liefers, voorzitter van het Deventer Volkshuis: 'Bij onze werken mensen met een verstandelijke beperking. Maar we willen ook graag dat ze sporten en stimuleren ze dan ook om mee te doen met het aangepast sporten in Deventer. Wat dat betreft passen het Deventer Volkshuis en de Deventer Sportploeg natuurlijk prima bij elkaar. Zelf badminton ik, en inmiddels hebben we bij mijn vereniging ook een mogelijkheid voor mensen met een beperking. Ik hoop dat er een paar leden meedoen in juni volgend jaar!'
Voorzitter Kees van Hoof kan met een heel goed gevoel terugkijken op de geslaagde middag. 'Samen maken wij het verschil voor onze sporters', constateert hij tevreden. 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox