Logo deventerpost.nl


De stoere dames uit de Sallandse klei roeiden zich langs concurrenten in Noord Holland. (foto Anton Attema)
De stoere dames uit de Sallandse klei roeiden zich langs concurrenten in Noord Holland. (foto Anton Attema) (Foto: Gerreke van den Bosch)

Zilver voor dames Idunn

  Sport

Deventer - Idunn, het eerste damesteam van Daventre Portu heeft de tweede prijs binnengesleept in Muiden. In het klassement wisten ze de korte afstand vanaf de vierde plek te overbruggen.

Insiders hielden er rekening mee dat door een goede klassering een derde plaats binnen de mogelijkheden lag. Maar het ging boven verwachting goed vanuit de vierde positie maakten ze korte metten met de concurrenten en behaalden zelfs de 2e plaats bij het Nederlands kampioenschap in de 1e klasse dames.

Daarnaast werd ook de 2e prijs van de race zelf binnengehaald, de 2e plaats in het Kuikenklassement en de 2e prijs van de zaterdag.
Muiden Pampus Muiden was de laatste race van het jaar, de race bestaat uit 3 keer om Pampus heen roeien, een afstand van ongeveer 8 kilometer. De afsluitende race van het seizoen kan onstuimig zijn met alle weertypen van storm tot fraai najaarsweer. Een rondje Pampus kan wel eens een (te) zware opgave zijn. De dames van Idunn weten in de Visbyvaarder gelukkig van wanten.

Idunn was in het begin vooral een recreatief roeiteam dat het bij windkracht drie al zwaar had maar inmiddels spat het fanatisme en de competitiedrang er vanaf. In 2014 werd dan ook afgesloten als landskampioen in de 2e klasse. Hierdoor is Idunn in 2015 gepromoveerd naar de eerste klasse, ook in de 1e klasse werd het hoogste podium gehaald. In 2016 vonden er wat verschuivingen plaats, waardoor er wat hoofdklasse boten naar de 1e klasse kwamen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox