Logo deventerpost.nl


Leon Vlemmings: "Ik hoop oprecht dat het sportief goed gaat komen met Go Ahead Eagles." (Foto: Erik Pasman) 
Leon Vlemmings: "Ik hoop oprecht dat het sportief goed gaat komen met Go Ahead Eagles." (Foto: Erik Pasman)  (Foto: Erik Pasman)

Leon Vlemmings en Go Ahead Eagles beëindigen samenwerking

  Sport

Go Ahead Eagles en Leon Vlemmings hebben afgelopen zondag besloten om de onderlinge samenwerking te beëindigen. Daarmee komt na vijf maanden een einde aan het dienstverband van Vlemmings, die afgelopen zomer werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer in Deventer.

DEVENTER – Onder leiding van de oefenmeester begonnen de Deventenaren in de Jupiler League stroef aan het seizoen 2017/18. Na twee nederlagen en vier keer een gelijkspel boekte Go Ahead Eagles pas op de zevende speeldag de eerste zege van het seizoen: 2-1 tegen Almere City FC. Door een serie van zes wedstrijden zonder nederlaag leek Go Ahead Eagles vervolgens aansluiting te vinden met de subtop, maar de afgelopen weken kwamen de prestaties van de Deventenaren in een neerwaartse spiraal terecht. Uit de laatste vijf competitieduels werd slechts één punt gehaald, waardoor Go Ahead Eagles momenteel op een veertiende plaats staat in de Jupiler League.

"Het bestuur en de Raad van Commissarissen van Go Ahead Eagles hebben zich aan het begin van het seizoen geschaard achter de plannen en ideeën van het technisch management", zegt voorzitter Edwin Lugt. "Die plannen zagen er veelbelovend uit, waarbij we ons tegelijkertijd realiseerden dat we met elkaar aan een proces waren begonnen dat we tijd moesten gunnen. Maar dan moet er op het veld wel progressie waarneembaar zijn qua spel en resultaten. Helaas is dat niet het geval geweest. Met slechts 18 punten uit 16 wedstrijden en de huidige 14e plaats op de ranglijst van de Jupiler League voelden we ons genoodzaakt om de onderlinge samenwerking te beëindigen."

Directeur Hans de Vroome: "Het doet mij persoonlijk ontzettend veel dat we in dit stadium afscheid moeten nemen van een trainer die qua persoonlijkheid goed bij ons past. Alle voorwaarden om samen tot succes te komen, waren aanwezig. Helaas was dit de voorbije periode qua spel en resultaten niet op het veld terug te zien. Dat we als directie deze beslissing moesten nemen, geeft me een rotgevoel, want ik heb de persoonlijke band met Leon als heel plezierig ervaren."

Leon Vlemmings: "Ik vind het ontzettend jammer dat onze wegen hier scheiden. Met ziel en zaligheid heb ik bij Go Ahead Eagles geprobeerd om iets moois neer te zetten. Als hoofdtrainer ben ik verantwoordelijk voor de prestaties en ik ben dan ook teleurgesteld dat ik het niet voor elkaar heb gekregen om samen met de staf en spelersgroep tot betere resultaten te komen. Desondanks heb ik Go Ahead Eagles leren kennen als een geweldige club om voor te mogen werken. Dat vond ik toen ik hier afgelopen zomer begon en dat vind ik nog steeds. Ik hoop oprecht dat het sportief goed gaat komen met Go Ahead Eagles en wens iedereen hier veel succes bij."

Meer berichten

Shopbox