Logo deventerpost.nl


Foto: Harmke Kik - Grootenboer

Samen Actief programma zet ouderen in beweging

  Sport

Deventer - Speciaal voor de ouderen in Deventer is er Samen Actief: een laagdrempelige wandelactiviteit met beweeg-, strek- en rekoefeningen dat de algehele lichamelijke en wandelconditie verbeterd. Het seniorenprogramma is georganiseerd door Sportbedrijf Deventer en AV Daventria 1906 en biedt de ouderen professionele begeleiding.

Onder professionele begeleiding is het wandelen een combinatie met verschillende rek- strek- en balansoefeningen. Iedereen is welkom en het niveau wordt aangepast aan alle aanwezigen. De wandeling start bij AV Daventria 1906 aan de Borgelerdijk nr. 2 en gaat vervolgens door in (de omgeving) van het Weteringpark.

In 2017 gratis
Elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur –met uitzondering van 26 december en 2 januari- kunt u mee wandelen. Tot eind 2017 is dit gratis, daarna zijn de kosten € 3,- per keer. Een kennismaking van twee gratis proeflessen is altijd mogelijk. Na iedere wandeling is er een gezamenlijke afsluiting met koffie en thee in het clubhuis van AV Daventrai 1906.

Laagdrempelig contact
Het doel van het project Samen Actief is om de fysieke activiteiten en mobiliteit van (kwetsbare) ouderen te vergroten en mensen met elkaar in contact te brengen op een laagdrempelige manier. Samen Actief wordt gefaciliteerd vanuit de provinciale subsidieregeling.

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, geïnteresseerden kunnen per week bekijken of ze mee willen lopen. Voor meer informatie over Samen Actief kunt u terecht bij Anita Ruiter (a.ruiter@sportbedrijfdeventer.nl / 06-20293922) of Chantal Rietman (c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl / 06-52868731).

Meer berichten

Shopbox