Nieuw project om bridgen te leren

  Sport

Deventer - 'Gezond in de Stad' het is een programma om mensen te stimuleren tot een gezondere levensstijl. Dat kan natuurlijk op vele manieren: een gezondere fysieke gesteldheid door te bewegen en te sporten, maar ook het ontwikkelen en bij- houden van de geestelijke gezondheid.

Dat heeft geresulteerd tot een bijzonder project, namelijk om de mensen van boven de 60 jaar te leren bridgen. De bridgeclub Daventria uit Deventer en twee bridgedocenten organiseren in samenwerking met de gemeente Deventer bridgecursussen voor beginners, onder de naam : Het sportieve Brein. Bridgen leren ontwikkelt niet alleen het denkvermogen, het verhoogt ook enorm de sociale omgang tussen de mensen. En bovendien is het ontzettend gezellig. De basisregels zijn simpel te leren, echter het spel heeft een geweldige diepgang.

Dankzij de geldelijke steun van de gemeente Deventer kunt u dit boeiende spel leren voor het luttele bedrag van 30 euro. Daarvoor krijgt u in eerste instantie 12 lessen, een cursusboekje en een cd-rom om thuis op de computer te kunnen oefenen. Er start een middagcursus op maandag 5 februari van 14.00 tot 16.30 uur. En een avondcursus op woensdag 7 februari van 19.30 tot 22.00 uur. De locatie is het Hof van Colmschate , Holterweg 104 in Deventer. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u nadere informatie, dan kunt u zich wenden tot Annemiek Reuzel van de bridgeclub Daventria. Per mail: amveenhuis@home.nl of per telefoon: 0570-65244 0649375324. Vindt u het gezellig om ook andere activiteiten samen te doen? Als deelnemer van de bridgecursus wordt u ook uitgenodigd om mee te doen aan andere (sportieve) activiteiten.  

Meer berichten