Dat Youri (25) en Quint (19) zich 'thuis' voelen bij het honderdjarige DVV Davo is ook niet zo vreemd. Hun vader Edwin is al ruim twintig jaren voorzitter van de rood-blauwen. (foto Auke Pluim)
Dat Youri (25) en Quint (19) zich 'thuis' voelen bij het honderdjarige DVV Davo is ook niet zo vreemd. Hun vader Edwin is al ruim twintig jaren voorzitter van de rood-blauwen. (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

'Óf ik speel bij Davo, óf ik speel niet'

  Sport

Deventer - ,,Davo is een tweede thuis voor mij", lacht Youri Mulder. ,,Ik ben een kind van de club. Davo is voor mij meer dan alleen voetbal; een deel van mijn sociale leven speelt zich er af." Zijn broer Quint knikt. ,,Het zijn heel gezellige mensen hier. Ik voetbal al mijn hele leven bij Davo. Ik voel me er thuis."

Door Rudy Brouwer

Dat Youri (25) en Quint (19) zich 'thuis' voelen bij de Rielerenkclub is ook niet zo vreemd. Hun vader Edwin is al ruim twintig jaren voorzitter van de rood-blauwen. ,,Natuurlijk speelt Davo een grote rol in ons gezin", bekent Quint. ,,Ik speel hier niet voor niets, in plaats van bij een club dichter bij huis. Het is toch ook leuk om bij de voetbalclub van je vader te spelen? Ik maak me er niet druk om dat ik een zoon van de voorzitter ben. Ik merk niet dat ik daar voor- of nadelen van heb."

Ook voor Youri, rechtsbuiten in het tweede zaterdagteam, maakt de functie van zijn vader geen verschil. ,,Natuurlijk: het is een bijzondere situatie die niet iedereen heeft. Maar last heb ik er niet van. De één zal zeggen dat ik benadeeld ben, de ander niet. Davo is voor mij gewoon de enige club: óf ik speel bij Davo, óf ik speel niet. Ik probeer er altijd het beste van te maken en hem gewoon als vader te zien en niet als voorzitter. Ik denk dat de meeste mensen om mij heen dat ook zo zien."

De oudste van de twee is vooral trots op wat vader Edwin betekent voor de club: ,,Hij heeft Davo veel gebracht, vind ik. Kijk bijvoorbeeld naar ons internationale jeugdtoernooi, de succesvolle jeugdkampen en de koers die hier nu wordt gevaren. Diep respect!" Quint, centrale verdediger in het eerste elftal, vult aan: ,,Mijn vader steekt er veel tijd in. Ik denk dat hij er in zijn rol als voorzitter voor heeft gezorgd dat Davo tegenwoordig een stabiele club is."

Of ze ooit in de voetsporen van hun pa zullen treden, betwijfelen Quint en Youri. ,,Ik hoop dat ik nog een hele tijd in de selectie kan blijven spelen. Ik ben zeker niet van plan weg te gaan bij Davo. Of ik ooit voorzitter word? Haha, ik denk het niet; ben ik niet het type voor", meent Quint.

De Deventer voetbalclub Davo, op 12 januari 1918 opgericht als HVC (Hovense Voetbalclub), bestaat deze week precies 100 jaar! De vereniging van voorzitter Edwin Mulder viert dat in het weekeinde van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari met een heuse Aftelparty, een officiële jubileumreceptie, een grandioze feestavond én een Afterparty. Meer info over Davo en het jubileum op www.dvvdavo.nl.

Meer berichten