Robin Buwalda aan de bal tijdens zijn eerste training voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)
Robin Buwalda aan de bal tijdens zijn eerste training voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman) (Foto: erik pasman)

Robin Buwalda kijkt uit naar hervatting competitie

  Sport

DEVENTER - Vorige week dinsdag hervatte Go Ahead Eagles de trainingen ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft van voetbaljaargang 2017/18. Samen met twee andere Eagles-nieuwelingen, Levi Opdam en Mauro Savastano, maakte NEC-huurling Robin Buwalda voor het eerst zijn opwachting op het trainingsveld naast De Adelaarshorst.

Tijdens zijn eerste trainingsdag in Deventer werden Buwalda en zijn nieuwe ploeggenoten gelijk getrakteerd op twee oefensessies. ,,In de ochtend hebben we een rustige training naast De Adelaarshorst afgewerkt", vertelt de 23-jarige verdediger. ,,'s Middags zijn we het bos ingegaan voor een duurloop. Hoewel ik geen superloper ben, was ik niet ontevreden over die bosloop. Gelukkig gingen we er niet gelijk volle bak tegenaan, haha." Buwalda is content dat hij op huurbasis de overstap van NEC naar Go Ahead Eagles heeft gemaakt. ,,De spelersgroep, trainersstaf en alle mensen rondom de club hebben me goed opgevangen", vervolgt hij. ,,Het voordeel is dat ik niet de enige nieuweling bij Go Ahead Eagles ben. Samen met Levi Opdam en Mauro Savastano verblijf ik momenteel in Hotel Restaurant Taverne in Twello. Hun aanwezigheid maakt de aanpassing voor mij een stuk gemakkelijker."

Afgelopen donderdag kwam Robin Buwalda de volle negentig minuten in actie voor Go Ahead Eagles tijdens een oefenwedstrijd tegen csv Apeldoorn. ,,Persoonlijk was dat een mooie wedstrijd voor mij om te wennen aan mijn nieuwe medespelers", geeft de verdediger aan. ,,Verder hebben we met 7-1 een goede eindstand neergezet. Natuurlijk waren er nog genoeg dingen die bij ons beter moeten in het veld. Maar juist door zo'n oefenwedstrijd te spelen, weet je als team gelijk wáár we precies aan moeten werken."

Wedstrijdritme opdoen en Go Ahead Eagles aan goede resultaten helpen, zijn de komende maanden de voornaamste doelstellingen van Robin Buwalda. "Ik ben naar Deventer gekomen om te spelen en zowel persoonlijk als met de club stappen omhoog te maken", toont hij zich ambitieus. ,,Go Ahead Eagles staat op een lagere positie dan vooraf werd verwacht. Als we de komende periode erin slagen om alsnog in het linkerrijtje te eindigen, dan kunnen we het seizoen toch nog op een positieve manier afsluiten."

Uitgerekend NEC is aanstaande vrijdag in Nijmegen de eerste tegenstander van Go Ahead Eagles tijdens de hervatting van de Jupiler League. ,,Ik heb er vooral erg veel zin in om te laten zien wat ik kan", vervolgt Buwalda. ,,Het is natuurlijk best apart om straks in een officieel duel tegenover jongens te staan die vorige maand nog mijn ploeggenoten waren. Maar groter dan dat moeten we het ook weer niet maken. Al is het spelletje van over en weer appen met een aantal NEC-spelers inmiddels wel al begonnen, haha."

Meer berichten