Route langs de IJssel
Route langs de IJssel (Foto: André Mulder)

Jaarlijkse Veluwe Heuvelentocht ETT

  Sport

Twello - Op zaterdag 31 maart houdt de Eerste Twellose Toerclub de jaarlijkse Veluwe Heuvelentocht. Zoals gebruikelijk kunnen er diverse afstanden worden gefietst, variërend tussen de 50 km en 175 km.

Het 50 km parcours voert langs de oevers van de IJssel tot aan de Veluwezoom met halverwege in Eerbeek een koffiestop. De tocht gaat over rustige binnenwegen en over een enkel fietspad door de bossen. Deze afstand van 50 kilometer is speciaal voor de sportieve fietser. Er zijn geen heuvels opgenomen in dit parkoers. Het 75 km parcours is uitermate geschikt voor de sportieve fietser die nog wat minder kilometers in de benen heeft en voor geoefende recreanten. De route voert u langs de IJssel en over de Loenermark, maar u laat de hogere Veluwe heuvels links liggen.

De afstanden van 125 en 175 zijn uitermate geschikt als training voor de Belgische klassiekers. De 125 km route voert u langs de IJssel naar de Postbank en de zuidelijke Veluwe en via Otterloo, Hoenderloo en Beekbergen weer terug naar Twello. Dit 125 km parcours is opgenomen in het ‘Brevet des cyclistes’, waarvoor je binnen een aantal jaren een vastgestelde reeks heuvels moeten bedwingen.

De 175 km route neemt nog wat extra heuvels ten westen van Arnhem mee en is door de zwaarte eigenlijk alleen geschikt voor de getrainde fietser die de lange afstanden niet schuwt. De VHT is al jarenlang geselecteerd voor de Interlandtrofee.

Voor foto’s van vorig jaar en verdere informatie kijk je op www.ett-twello.nl

Start- en finishlocatie: Sportcomplex van S.V. Twello, Zuiderlaan 5, 7391 SK Twello

Meer berichten