Foto: Olaf Koot
Foto: Olaf Koot

Koekstadtoernooi prooi voor Doornebosch en Rotman

  Sport

Deventer - Badmintonster Birgit Rotman uit Wierden heeft voor de vijfde keer op rij de titel gepakt op het Deventer Koekstadtoernooi. Ze verwees Nicole de Kuyper in drie games naar de tweede plaats in de vrouwenenkel 4. Somrak Doornebosch van thuisclub BC IJsselstad won de mannenenkel 4. In de finale versloeg hij titelverdediger Mark Geerlink in twee games.

Rotman was met Marlous Lubbers ook de beste in de vrouwendubbel 4. De mannendubbel 4 was een prooi voor IJsselstad-spelers Mozes Residay en Paul de Kuyper. De Kuyper werd in de gemengd dubbel 4 tweede aan de zijde van zijn zus Nicole. De titel in de mix ging naar Joeri Pots en Marlous Lubbers.

Verder Deventer succes was er in de vrouwendubbel 9. In een IJsselstad-finale wonnen Esther Hofman en Ellen Woesthuis van Bo Cornelissen en Wies Koetse. Hofman pakte samen met Tom van Beek ook de titel in de gemengd dubbel 9.

Omdat het de vijftigste editie was van het Koekstad-toernooi organiseerde IJsselstad ook een categorie voor 50+-spelers. In de gemengd dubbel versloegen Marco Odding en Mirjam Jansen-Voppen van de organiserende vereniging clubgenoten Koen Janssen en Ilona Hissink. De vrouwendubbel 50+ was ook een Deventer aangelegenheid. Saskia Bijen en Carla Tieks wonnen de titel door in de beslissende wedstrijd Mirjam Jansen-Voppen en Angela Venne te verslaan.

Meer berichten