,,Als steward merk je dat je een band creëert met de supporters." (Foto: Henny Meyerink)
,,Als steward merk je dat je een band creëert met de supporters." (Foto: Henny Meyerink) (Foto: Henny Meijerink)

'Een handje voor de wedstrijd en een praatje in de rust'

  Sport

DEVENTER – Go Ahead Eagles beschikt over een hecht stewardteam, bestaande uit betrokken vrijwilligers met hart voor de club. Een interview met een van de 'supporters in gele jas' was de afgelopen periode elke woensdag te lezen op de clubkanalen van Go Ahead Eagles. Vandaag vertelt Nancy Scholten haar verhaal.

,,Toen mijn zoon naar de lagere school ging, een jaar of zeven geleden, raakte ik in gesprek met een vader van een klasgenootje van hem. Hij was zelf steward bij de club en vroeg mij of ik een keer wilde meekijken bij Go Ahead Eagles.

Ik wist toen niet zo goed wat ik mij ervan moest voorstellen, maar het contact met de supporters leek me zo leuk, dat ik het maar ben gaan doen.

Toen ben ik vier wedstrijden gaan kijken welke tribune het beste bij me paste. Dat werd destijds de IJsseltribune, waar ik drie jaar steward ben geweest en ook mijn man Marc heb leren kennen.

Voorafgaand aan de wedstrijd ga ik altijd eerst naar het stewardsnest. Daar drinken we een bakje koffie, kletsen we een beetje en rond een uurtje of zes gaan we richting de tribune. Voor mij is dat tegenwoordig de hoofdtribune, waar ik een vaste plek heb.

Als om half zeven het stadion open gaat, sta ik bij ingang 3 en 4 om de tickets te scannen. Als ik op mijn vaste plekje ga zitten, groet ik de mensen en maak ik even een praatje met ze: 'Wat wordt het vandaag?' Na de wedstrijd groeten de mensen je weer en wensen ze je wel thuis.

De wedstrijd erna hoor je weer vanaf de tribune: 'Daar is ze weer!' Sommige noemen me zelfs bij mijn naam. Je merkt wel dat je een band creëert met de supporters.

De waardering van de supporters is het mooiste wat er is. Ook al zijn ze het niet altijd eens met wat we doen, of eigenlijk wat we móéten doen.

Als je ze toespreekt of op hun plek zet, balen ze er even van. Maar naderhand komen ze bij je met: 'Je had wel gelijk'. Dat is erg mooi.

Een handje voor de wedstrijd, een praatje in de rust, daar doe je het wel voor. Dat contact onderling is heel leuk. Het is heel belangrijk om je te kunnen inleven in de ander. Je moet gewoon heel sociaal zijn en met mensen kunnen omgaan.

Verder moet je natuurlijk ook weten wat wel en niet mag, je bent tenslotte een gastvrouw of gastheer. Ik zou zeggen: 'Kom het gewoon doen!'

De club is heel blij met je en je krijgt een hoop leuke reacties van de supporters. Ook het stewardteam is erg leuk en je krijgt een boel nieuwe vrienden."

Meer berichten